Hotelliketju NH Collection juhlistaa 10-vuotista taivaltaan maailman metropoleissa. Suomeen korkeatasoinen ketju saapui 2024, kun Seurahuoneen ja Uuden ylioppilastalon historiallisiin kiinteistöihin avautui NH Collection Helsinki Grand Hansa. Kymmenen NH Collection -hotellia Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa tuo juhlavuoden kunniaksi aamiaiselleen paikallisen huippuravintolan luoman annoksen. Helsingissä juhla-annoksesta vastaa maailman ainoa suomalaisesta ruokaperinteestä ammentava Michelin-tähtiravintola Finnjävel.
NH Collection -hotellit ovat tunnettuja ainutlaatuisista sijainneistaan vetävimpien metropolien ytimessä, paikallisen historian ja taiteen kunnioituksestaan, tasokkaasta palvelustaan sekä yleisesti upeista aamiaisistaan. Juhlavuonna NH Collectionin keskeisiin arvoihin kuuluva gastronomia nousee entistä vahvemmin esiin, kun valitut hotellit ovat kutsuneet korkeatasoisen lähiravintolan keittiövierailulle. Aamiaisen yhteydessä tilauksesta valmistettavat juhla-annokset ovat tarjolla Signature Breakfast Constellation Edition -kampanjassa mukana olevissa hotelleissa puolen vuoden ajan lokakuuhun 2025 saakka. Tommi Tuomisen ja Henri Alénin perustama helsinkiläinen Finnjävel on maailman ainoa suomalaisiin makuihin ja ruokaperinteeseen keskittynyt Michelin-tähtiravintola. Paikalliset luonnonantimet ja perinnereseptit tarjotaan Helsingin Taidehallissa sijaitsevassa ravintolassa modernisoituina fine dining -tason makuelämyksinä. ”Meitä yhdistää Finnjävelin kanssa kunnioitus suomalaisia perinteitä ja kulttuuria kohtaan. Hotellissamme suomalaisuus näkyy arvorakennusten historian kunnioittamisena, kotimaisena taiteena, ikiaikaisista hoitoperinteistä ammentavina spa- ja saunakokemuksina sekä mahdollisimman lähellä tuotettuina raaka-aineina ravintoloissamme”, kertoo NH Collection Helsinki Grand Hansan hotellinjohtaja Tom Strandberg. Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders on luonut Hansa Café Bar & Brasserien aamiaiselle juhla-annoksen, jonka pääosassa loistaa Savon ruokaperinteeseen kuuluva röpörieska. Viljaisan makuisen ja rakenteeltaan rouhean ohrarieskan pinta on rapea, mutta sisältä se on pehmeä ja sopivan sitkoinen. Ohraryyneistä leivottu perinteinen röpörieska oli aikoinaan ravitseva ja täyttävä eväs maatilan raskaiden töiden lomassa nautittavaksi, mutta sitä leivottiin myös pyhiä ja juhlia varten. Hotelliaamiaiselle röpörieskasta on rakennettu salonkikelpoinen annos tarjoamalla sen kanssa lohta ja mätiä. Myös perinteinen munavoi on korvattu modernilla 64-asteisella kananmunalla. ”Keittiöpäällikkö Filip Forsberg on luonut hotelliaamiaisen, jota kehutaan jo kaupungin parhaaksi, joten on ilo päästä Finnjävelin annoksella osaksi tätä elämystä. Luomme röpörieskalla makumaailman, jonka kautta suomalaiset pääsevät kokemaan nostalgiset maut uudessa, modernissa muodossa. Samalla raotamme Suomen rikasta ruokaperinnettä hotellin kansainvälisille vieraille ja tarjoamme heille mahdollisuuden kokea jotain taatusti erilaista ja mieleenpainuvaa”, kertoo Finnjävelin keittiömestari Mikael von Lüders. 10-vuotisjuhla – NH Collection Hotels & Resorts NH Collection on yksi kansainvälisen Minor Hotels -hotelliyhtiön premium-luokan brändeistä. NH Collection -valikoimaan kuuluu lähes 100 hotellia ja yhteensä 15 000 huonetta 20 suurkaupungissa Euroopassa ja Amerikassa. Helsingin lisäksi uusimpia avauksia ovat Ibiza ja Pariisi. NH Collection on hiljattain myös laajentunut uusille markkinoille, kuten Dubaihin, Malediiveille, Sri Lankaan ja resort-kohteisiin. Kymmenen toimintavuoden aikana NH Collection -hotellit ovat jakaneet vierailleen yli 35 miljoonaa tervetulotoivotusta, tarjoilleet yli 20 miljoonaa herkullista aamiaista ja kohottaneet onnittelumaljan yli 300 000 juhlassa ja tapahtumassa. Aamiaisresepteistä vastaavilla keittiömestareilla on yhteensä 11 Michelin-tähteä. Annoksissa korostuvat laadukkaat paikalliset raaka-aineet ja niiden lähestymistapa vaihtelee klassisista valmistustavoista moderneihin innovaatioihin – yhteisenä tavoitteena tarjota terveellinen ja elämyksellinen aloitus päivälle. Finnjävelin luoma juhla-annos on tarjolla NH Collection Helsinki Grand Hansan aamiaisella lokakuuhun saakka. Annos valmistetaan tilauksesta. Hansa Cafén runsas aamiainen Finnjävelin Röpörieskalla täydennettynä on tarjolla hintaan 40 euroa. Hotellivieraat voivat tilata juhla-annoksen huoneen hintaan sisältyvän aamiaisen lisäksi 12,40 euron lisähintaan. |

Juhla-aamiaista tarjoavat hotellit, vierailevat ravintolat, Michelin-tähdet ja keittiömestarit:
NH Collection A Coruña Finisterre: Culler de Pau (2 tähteä), Javier Olleros
NH Collection Madrid Palacio de Tepa: Paco Roncero Restaurante (2 tähteä), Paco Roncero
NH Collection Cáceres Palacio de Oquendo: Versátil (1 tähti), Alejandro Hernández
NH Collection Milano CityLife: La Parolina (1 tähti), Iside de Cesare
NH Collection Roma Palazzo Cinquecento: Pipero (1 tähti), Ciro Scamardella
NH Collection Eindhoven Centre:Wiesen (1 tähti), Yuri Wiesen
NH Collection Copenhague: Kadeau (2 tähteä), Nicolai Nørregaard
NH Collection Helsinki Grand Hansa: Finnjävel (1 tähti), Mikael von Lüders
NH Collection Mexico City Reforma: Biko, Mikel Alonso
NH Collection Buenos Aires Crillon: García, Luciano García
Kuva ylinnä: Finnjävelin ravintoloitsija Timo ’Lintsi’ Linnamäki (vas,), hotellijohtaja Tom Strandberg. Grand Hansan keittiöpäällikkö Filip Forsberg sekä Finnjävelin kollegansa Mikael von Lüders
Lähde: NH Grand Hansa