
’Pala Espanjaa’ Helsingin keskustassa eli ’World Tapas Day’ oli teemana 6.-7.6.2025, kun Espanjan matkailutoimisto yhteistyössä hotelli NH Collection Gran Hansan ja muiden sponsoreiden kanssa järjestivät 2-päiväisen kulinaarisen tapatuman. Virallinen maailmanlaajuinen, espanjalaisen ruokakulttuurin tapas-päivä on 16. kesäkuuta.
Kutsuvieraiden läsnäollessa ulkoilmatapahtuman avasi Espanjan matkailutoimiston – Turespaña – johtaja Julio Jiménez Novella ja juhlapuheen piti tapahtuman suojelija Espanjan Suomen suurlähettiläs Fernando Fernández-Arias.
NH Gran Hansan keittiön chef Jani Paasikosken johdolla laatimat tapakset, mainio espanjalainen oliiviöljy ja katalonialainen kuohuva cava maistuivat kutsuvieraille, joiden jälkeen perjantaina klo 13.00 alkaen ulkoterassin valtasivat suuren yleisön maistelijat.
Sana ’la tapa’ tarkoittaa espanjan kielestä käännettynä suomeksi ’kansi’, mikä oli alunperin myös tapan käyttötarkoitus: viini- tai muun juomalasin päälle laitettiin leivänpala kanneksi, jotta roskat tai hyönteiset eivät uisi juomaan! Nyttemmin la tapa ymmärretään myös pikku suupalaksi, usein aperitiiviksi ennen varsinaista ateriaa. Eri puolilla Espanjaa tarjoillaan alueelle tyypillisä tapaksia, Baskimaassa tätä tapa-suupalaa kutsutaan pintxoksi!
Buen provecho – hyvää ruokahalua !
Kuva ylinnä: Espajan suurlähettiläs Fernando Fernández-Arias lausuu tervetuliaissanoja, matkailutoimiston johtaja Julio Jimenez ja NH Gran Hansa -hotellin Annica Holmberg seuraavat vierellä (seisomassa).