”Juhlapyhiin liittyviä makuelämyksiä”
Helsingistä New Yorkiin lentäville Finnairin bisnesluokan matkustajille tarjoillaan alkupaloiksi blinejä helmikuun kahden ensimmäisen viikon ajan.
Blinit ovat pyöreitä venäläisiä pannukakkuja, jotka paistetaan runsaassa voissa ja tarjoillaan kuumina suoraan pannulta kaviaarin tai muun mädin sekä smetanan kera – kyytipoikana snapsia tai samppanjaa.
Blinit liittyvät venäläiseen maslenitsa-juhlaan, jonka alkuperä on jo esikristillisissä ajoissa. Maslenitsaa vietetään juuri ennen kristittyjen suurta paastoa – se vastaa Suomen laskiaista.
Blinien ainekset, voi, munat ja maito ovat kiellettyjä paaston aikana.
”Jatkuvasti uudistuvan ateriasisällön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme vuodenaikoihin ja juhlapyhiin liittyviä mielenkiintoisia makuelämyksiä ja löytöretkiä gastronomian maailmaan”, sanoo Finnairin tuotepäällikkö Markku Remes. (EH)