Teemalla juhlistetaan Pietarin Olympic Gardenia
Sokos Hotels -ketjun maalaisranskalaisissa Fransmanni-ravintoloissa 14:lla eri paikkakunnalla Suomessa vietetään Pariisi-Pietari -viikkoja 24. syyskuuta 2. marraskuuta 2008.
Ravintoloiden ruokalistat saavat venäläistä väriä ranskalaisin vaikuttein – teeman juuret ulottuvat jopa 1700-luvun Katariina II:n hoviin ranskalaisine keittiömestareineen.
Zakuski -alkuruokalajitelma on graavilohta, sillikaviaaria, mätiä, sienisalaattia, punasipulia, suolakurkkuja, hunajaa, smetanaa. Tarjolla on blinejä ja Vorschmackia talon tapaan. Pääruokien kruunu on Filé Stroganov ja aterian päättää venäläis-ranskalainen Charlotte Russe, aina 1700-luvulta tunnettu jälkiruoka.
Laurent Perrier -samppanjaa on myös tarjolla.
Pariisi-Pietari -teemaviikoilla juhlistetaan kesällä 2008 Pietarin Sokos Hotel Olympic Gardeniin avattua Fransmanni -ravintolaa. (EH)