Teema-avaus ravintola Königissä 9. kesäkuuta, jatkuu aina rapukauteen asti
Suomi ja Helsinki on saanut alkukesään kotimaiselle herkulle, uudelle perunalle omistetut juhlaviikot. Niitä toteuttaa ravintola König Helsingin ydinkeskustaassa. Uuden perunan juhlistamista ovat ideoineet monista matkailuyhteyksistä ja 50+ diskoilloistaan tuttu ’ideasampo’ Lilu Nissinen-Turja kumppaneinaan veljensä Yrjö ’Poiku’ Nissisen ja Marjaana Sorakunnas.
”Meidän mielestämme suomalainen uusi peruna täyttää kaikki gourmet-herkun tunnusmerkit ja näin ollen ansaitsee omat juhlaviikkonsa siinä missä kansainvälisemmätkin serkkunsa kuten esim. parsa”, sanoo Lilu.
”Tänä kesänä unelmamme vihdoin toteutuu ja Suomalaisen Uuden Perunan Viikkoja vietetään ravintola Königissä 9. kesäkuuta alkaen. Näiden viikkojen aikana itse peruna nostetaan ansaitsemaansa pääosaan. Eikä mikä tahansa tehoviljelty varhaisperuna, vaan oikea, ihana, suomalaisesta pellosta nostettu uusi peruna. Nyt sitä saa – Timoa – tilliä – Siikliä – silliä!”
Ensimmäiset uudet perunat eivät Lilun mielestä kaipaa seurakseen muuta kuin hyvää voita ja hyvää suolaa sekä hiukan tilliä. Königin ruokalistalta voitkin uuden perunan viikoilla kruksata haluatko perunoittesi kanssa meijerivoita vai kirnuvoita vai kenties ruskistettua, vaahdotettua voita? Suolan kukkia, savusuolaa vai villiä valkosipulisuolaa….
Ja suurin ensihimo on tyydytetty, voi listalta valita perunoille Königin keittiömestarin loihtimia, toinen toistaan ihanampia lisukkeita.
Oikea, suomalainen uusi peruna on tämän huomionosoituksen ansainnut!
Lue lisää saitilta www.suomalainenuusiperuna.fi (EH)