Kotimaiset lähi- ja luomuruokaherkut sekä oluet
Rautatientorilla
Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä kotimaisen ruuan Herkkujen Suomi ja Syystober -tapahtumakokonaisuus kokoaa 140 lähi- ja luomuruuan valmistajaa 18 maakunnastamme ja yli 40 kotimaista olutmerkkiä Helsingin Rautatientorille 23.-25.8. Kotimaisen ruuan ja oluen lisäksi tarjolla on ruokaan liittyvää ohjelmaa sekä musiikkia. Tapahtuman yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa ammattitilaisuus kaupan, ravintoloiden ja julkisten ruokapalvelujen sisäänostajille.
Herkkujen Suomessa voi ostaa elintarvikkeita ja pieniä ruoka-annoksia maakuntaosastoilta. Useat tuottajat tarjoavat myös maistiaisia. Ruoka-annokset voi nauttia Syystober-teltan sisällä tai ulkoalueella.
Ruokaosastojen lisäksi tapahtumassa on esillä myös ruuantuotannon parissa toimivia yhteisöjä mm. Ruokatieto, Martat, Maa- ja kotitalousnaiset, Luomuliitto, Pro Luomu, Maa- ja metsätalousministeriön Laatuketju ja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta.
Tapahtuma tarjoaa laajan kattauksen erilaista ohjelmaa. Taiteiden yönä alueen ohjelmalavalla esitetään savolaistaiteilija Liisa Ruuskasen ruokateatteriperformanssi. Syystober-teltassa valitaan samana iltana Suomen paras olut. Päivittäin ohjelmalavalla mm. grillataan ja annetaan ruisleivän tekovinkkejä. Laatuketjun osastolla voi tutustua kotimaisen ruuantuotannon vastuullisuuteen ja Ruokatiedon osastolla osallistua makukouluun. Makukoulun lisäksi lapsiperheille on luvassa myös muuta ohjelmaa.
Tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Aitoja makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Herkkujen Suomi on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmatarjontaa. Kävijöille ilmainen tapahtumakokonaisuus nousi viime vuonna kertaheitolla suosioon. Rautatientorilla vieraili kahden päivän aikana 58 000 ihmistä.