Tomi Björck ja Pekka Terävä loivat omat menuunsa
90-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finnair uudistaa business-luokan ruokatarjoiluaan. Syyskuun alusta Finnairin lentojen business-luokan asiakkaat saavat nauttia Suomen tunnetuimpiin kuuluvien keittiömestareiden Pekka Terävän ja Tomi Björckin suunnittelemista ateriakokonaisuuksista.
”Lennolla tapahtuva ruokailu on tärkeä osa erottuvaa ja yksilöllistä matkustuskokemusta”, sanoo Finnairin asiakaspalvelusta vastaava johtaja Anssi Komulainen. ”Terävällä ja Björkillä on molemmilla raikas ja valtavirrasta erottuva tyyli. Pekka Terävä tuo omalla ammattitaidollaan asiakkaillemme Pohjolan makuja, mikä istuu hienosti Finnairin identiteettiin. Itämaisen keittiön moniosaajan Tomi Björckin luomat menut puolestaan tukevat vahvaa Aasian-strategiaamme.”
Terävän menukokonaisuuteen kuuluu muun muassa poron ulkofilee, tattipyreetä, uunissa paistettua puikulaperunaa ja luomuohraa.
”Ateriakokonaisuuden suunnittelun lähtökohtana oli puhdas suomalainen luonto, ja siinä hyödynnetään suomalaisen luonnon antimia: kauden kasviksia, vihanneksia sekä kotimaista riistaa ja kalaa”, kertoo Pekka Terävä.
Tomi Björckin luoma menu jakaantuu thai-ruokaan ja japanilaisen keittiön antimiin.
”Menu ja käyttämäni raaka-aineet heijastavat intohimoani moderniin aasialaiseen ruokaan”, kertoo Tomi Björck.
Thai style -menussa pääraaka-aineina käytetyt lihat ja kasvisvaihtoehdossa talvikurpitsa saavat ylleen itämaisten mausteiden sinfonian. Japanilaisessa menussa herkutellaan muun muassa ramen-nuudeleilla ja tryffeli-yuzu-kastikkeella maustetulla lohella.
Ateriakokonaisuuksia täydentävät niihin erityisesti valitut viinit. Finnairin kaukolentojen business-luokassa tarjoiltava portviini valittiin helmikuussa toiseksi parhaaksi Business Traveller -lehden vertailussa.
Uudet bisnesluokan menut otetaan käyttöön syksyn 2013 aikana. Ruoat valmistaa Finnairin yhteistyökumppani LSG Sky Chefs.