Liikevaihto kasvoi 9,6 prosenttia, 6 uutta hotellia
Scandic Hotels -konsernin kokonaistulot kasvoivat ja toiminnan liikevoitto parani vuonna 2012. Scandic avasi vuoden aikana kuusi uutta hotellia ja käynnisti laajan tienvarsihotellien kehittämis- ja remontoimishankkeen. Konserni lisäsi myös panostusta ravintolatoimintoihin. Yksi tärkeimmistä uudistuksista oli Scandic Klassikot -konseptin luominen. Neljän klassikkoannoksen tuominen à la carte -listoille paransi ravintoloiden myyntiä. Scandicin toimintojen ilmasto- ja ympäristövaikutuksia on myös pystytty jatkuvasti pienentämään.
Vuonna 2012 Scandic Hotels -konsernin liikevaihto kasvoi 9,6 prosenttia 923 (842,6) miljoonaan euroon. Uusiin hotelleihin tehdyt investoinnit vaikuttivat käyttökateprosenttiin, joka kuitenkin kasvoi 8,7 prosentista 9,1 prosenttiin. Liikevoitto (EBITDA) nousi 83,7 (72,9) miljoonaan euroon. Huonekohtainen tuotto (RevPAR) nousi vuoden aikana 2,8 prosenttia.
Scandic operoi tällä hetkellä 156 hotellia 8 maassa. Vuonna 2012 avattiin 6 uutta hotellia, joissa on yhteensä 1400 huonetta. Vuoden aikana aloitettiin uusia hotellihankkeita, joiden ansiosta huonemäärä kasvaa entisestään 400 huoneella.
”Käytännössä kaikki uudet kaupunkihotellimme ovat tuottaneet voittoa ensimmäisenä toimintavuonnaan. Uusia hotelleja on avattu peräti kuusi: Scandic Aarhus City Tanskassa, Scandic Tampere Station ja Scandic Paasi Suomessa, Scandic Fornebu Norjassa ja Hamburg Emporio Saksassa. Myös entinen Ibis Sundsvall -hotelli siirtyi Scandic-ketjuun”, kertoo Scandicin konsernijohtaja Anders Ehrling.
Scandic on aloittanut useiden tienvarsihotellien uudistamisen. Scandic investoi yhteistyössä hotellikiinteistöyhtiö Pandoxin kanssa 185 miljoonaa euroa 40 hotellin remontoimiseen. Hankkeen tarkoituksena on parantaa Scandic-hotellien asiakaskokemusta sekä vastata tulevien asiakkaiden tarpeisiin ja matkustustottumuksiin.
Scandic on lisännyt panostusta ravintolatoimintaan. Vuonna 2012 esiteltiin ”Scandic Klassikot”, neljä klassikkoannosta, joita tarjoillaan kaikissa Pohjoismaiden Scandic-hotellien ravintoloissa. Suositut annokset, laadukkaat raaka-aineet ja erinomainen hinta-laatusuhde houkuttelevat ravintoloihin hotellivieraiden lisäksi uusia asiakkaita. Food & Beverage -ravintolatoimintojen myynti kasvoi 9,7 prosenttia edellisvuodesta.
Scandicin pitkän linjan investoinnit ympäristö- ja ilmastovaikutusten vähentämiseksi jatkuivat vuonna 2012. Scandic vähensi lajittelemattomien jätteiden määrää sekä energian ja veden kulutusta. Hiilidioksidimäärät hotelliyöpymistä kohden laskivat edelleen. Scandic pyrkii myös kehittämään hotelliensa esteettömyyttä. Vuoden 2012 syksyllä Scandic sai YK:n erityismaininnan sitoutumisestaan esteettömyysstandardillaan siihen, että kaikki hotellivieraat – erilaisista toimintarajoitteista riippumatta – saavat samantasoista palvelua ja nauttivat yhtäläisistä oikeuksista.