Lähiruokia maistellaan Helsingin Rautatientorilla 21.-23.8.2014.
Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma järjestetään nyt jo neljännen kerran pääkaupungin sydämessä. Rautatientorille Helsinkiin tulee tänäkin vuonna yli sata lähiruuan tuottajaa ja valmistajaa. Maakuntien pienet elintarvikeyritykset maistattavat Herkkujen Suomessa maaseudun aitoja makuja. Uusimaalaiset elintarvikeyritykset, tuottajat ja valmistajat tarjoavat alueen parhaita lähiruokaherkkuja.
Herkkujen Suomen Uudenmaan osastolla pääsee tutustumaan monen uusimaalaisen pientuottajan tuotteisiin. Tarjolla on hunajatuotteita, sienituotteita, leipää, riistalihaa, silmusalaattia, vihanneksia, lihajalosteita, kalatuotteita sekä jäätelöä. Lisäksi teltasta löytyy myös salsaa, kuusenkerkkäsiirappia ja -hyytelöä. Osaston ruoantekijät tarjoavat tänä vuonna herkullista kalaruokaa, grillattuja makkaroita, sienikeittoa sekä makoisia lettuja. Saatavilla on niin pieniä kuin isompiakin ruoka-annoksia, unohtamatta maakunnan maittavia jälkiruokaherkkuja.
Uudenmaan telttaa koordinoi Laurea-ammattikorkeakoulun hallinnoima Kestävää liiketoimintaa lähiruoasta -hanke. Hanke on Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoittama kolmivuotinen hanke, joka jatkuu vuoden 2014 loppuun asti.
Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -verkosto, Aitoja Makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Tapahtumassa vieraili viime vuonna lähes 65 000 kävijää.
Herkkujen Suomi on avoinna torstaina 21.8. (Taiteiden yö) klo 16-21.30, perjantaina 22.8. kello 11-20 ja lauantaina 23.8. klo 10-18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.