Matkailu- ja kokousravintolan ensimmäinen vuosi menestyksekäs
Helsingin Eläintarhanlahdella kelluva ravintola Meripaviljonki on palkittu Rakentamisen Ruusulla 2015. Arkkitehtuuriltaan ja rakennusteknisesti ainutlaatuinen Meripaviljonki on valmistumisensa jälkeen ottanut paikkansa tyylikkäänä lisänä osana Siltasaaren ja Eläintarhanlahden historiallisesti arvokasta kaupunkikuvaa.
Meripaviljongin ensimmäinen toimintavuosi on ollut menestys ja vahvistanut Helsingin vetovoimaisuutta matkailu- ja kokouskohteena. Äyriäiset ovat vuonna 2016 entistä vahvemmin osa Meripaviljongin tarjontaa. Helsingin ainut kelluva ravintola, Meripaviljonki, avautui huhtikuussa 2015 Eläintarhanlahdelle, kokous- ja kongressikeskus Paasitornin yhteyteen.
Helsingin rakennuslautakunta jakoi vuotuisen tunnustuspalkinnon, Rakentamisen Ruusun, 21. kerran 19.1.2016. Rakentamisen Ruusu 2015 myönnettiin kahdelle taholle, Meripaviljongille ja OP-Ryhmän Vallilan toimitilahankkeelle, jotka edustavat ajankohtaista ja ansiokasta täydennysrakentamista. Meripaviljongin todettiin ”toteuttavan ansiokkaasti Helsingin merellisyyden politiikkaa rikastaen Siltasaaren historiallisesti arvokasta kaupunkikuvaa”.
”Asetimme tavoitteeksi Meripaviljongille kaupunkiympäristön elävöittämisen, uuden palvelutarjonnan tuottamisen ja merellisen elämyksen synnyttämisen keskelle Helsinkiä”, rakennuttajan ja rakennuksen omistajan, Helsingin Työväenyhdistyksen, toimitusjohtaja Jorma Bergholm toteaa. ”Olemme iloisia ja ylpeitä saamastamme tunnustuksesta.”
Meripaviljongin ensimmäiseen toimintavuoteen ollaan muutoinkin tyytyväisiä. Vuosi 2015 on osoittanut kaupunkilaisten, matkailijoiden ja Paasitornin kokousvieraiden löytäneen merellisen panoraamaravintolan elämykselliset mahdollisuudet.
”Meripaviljongissa on yhdeksän kuukauden aikana vieraillut 65 000 asiakasta”, Graniittiravintolat Oy:n toimitusjohtaja Joonas Keskinen toteaa. ”Kumppanuus ja yhteistyö Helsingin matkailu- ja kongressimarkkinoinnista vastaavan Visit Helsingin kanssa on tiivistä.”
Meripaviljongissa tarjotaan erilaisia kala- ja äyriäisherkkuja ympäri vuoden. Äyriäiset tulevat entistä vahvemmin osaksi tarjontaa vuoden 2016 alussa. Ravintolaan on hankittu hummeriallas, josta asiakas voi valita mieleisensä merenelävän lautaselleen.