Fly Inn Restaurant tuo tarjolle uusia makuelämyksiä porttialueelle
Syyskuun 7. päivä 1969 vihittiin käyttöön Arkkitehtitoimisto K. Ström & O. Tuomiston suunnittelema Helsinki-Vantaan lentoaseman paviljonkirakennus, joka oli mitoitettu palvelemaan miljoonaa vuotuista matkustajaa. Matkustajien tarpeisiin oli rakennettu myös ”ensiluokkainen” ravintola, nykyiseltä nimeltään Fly Inn.
Matkustajamäärät ovat sittemmin kasvaneet lähes 17 miljoonaan ja matkustajien tarpeet monipuolistuneet, mutta ”ensiluokkainen” ravintola on jatkanut palvelua alkuperäisessä liikepaikassa, olemustaan aina ajoittain päivittäen.
Fly Inn Restaurant on avautuu jälleen uudistettuna 17.12.2016. Ravintolan ilmeen takana on suunnittelutoimisto Ameriikka, jonka käsialaa on myös kansainvälisessä FAB Awards -kilpailussa maailman parhaaksi lentoaseman viinibaariksi vuonna 2016 valittu Wine & View. Uudistunut ravintola yhdistää elementtejä suomalaisesta luonnosta ja käsityöläiskulttuurista, kansainvälisellä modernilla otteella. Tarkoin valitut vintage-objektit viittaavat ravintolan rikkaaseen historiaan kentän vanhimpana ravintolabrändinä.
Puitteiden uudistuessa uudistuu myös tarjonta: ”Tuomme tarjolle muun muassa aamiaisbuffetin, jonka toteutamme boutique-hotelli hengessä, poimien tarjolle huolella valittuja suomalaisia herkkuja”, toteaa markkinointi- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Jussi Laakso, ravintolaa operoivasta SSP Finlandista.
Uutta on myös lentoaseman klassikkoannosten kuten grillatun lohen ja poroburgerin rinnalle tulevat ”Fly Inn featuring” -annokset, joiden suunnittelusta vastaavat maamme johtavat ravintolat. Ensimmäisen ruokalistan vieraileva suunnittelija on Tampereen parhaaksi ravintolaksi kolme kertaa valittu Ravinteli Bertha. Berthan primusmoottorit Mika Roito ja Pekka Salmela tuovat annoksissa esiin palkitun ravintolan uniikkia makumaailmaa. ”Yhteistyö Fly Inn Restaurantin kanssa antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden esitellä ruokafilosofiaamme Suomen kansainvälisimmällä areenalla”, herrat iloitsevat. Tamperelaista tunnelmaa Ravinteli Berthan vierailun aikana täydentävät Visit Tampereen tuottamat lyhytelokuvat, joita on nähtävillä baarialueen monitoreissa.
”Helsinki-Vantaalle on viime vuosina avattu valtavasti uusia ravintoloita. Tästä huolimatta suomalaisuutta henkivä Fly Inn on säilyttänyt suosionsa matkustajien keskuudessa. Fly Innin monivuotinen menestyminen HelsinkiMenu-kilpailussa ei varmasti ainakaan ole vähentänyt kulinaristien kiinnostusta ravintolaan. Uskomme, että fine dining -henkisille kokemuksille on lentoasemalla kysyntää jatkossakin”, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisista palveluista vastaava Elena Stenholm Finavialta.