Juhlavuosi näkyy ja maistuu laivoilla
Oy Siljavarustamo Ab Siljarederiet perustettiin 20.5.1957. Silja-yhtiön ensimmäinen matkustajalaiva oli s/s Silja, joka aloitti liikennöinnin juhannuksena Turun ja Tukholman välillä. Laivaan mahtui noin 400 matkustajaa ja lisäksi laivaan voitiin nostaa noin 25 autoa nosturilla. Tämän päivän laivoihin mahtuu lähes 3000 matkustajaa ja autojakin yli 400.
Juhlavuoden kunniaksi neljän Silja Linen laivan keittiöpäällikköä suunnitteli laivoille juhlamenun, jossa vaalitaan menneiden vuosikymmenten suosikkiannoksia, kuten riimiporoa, Oskarin leikettä ja kuhaa Walewska. Silja 60 -juhlamenu on tarjolla Tavolàta-ravintoloissa kaikilla neljällä Silja Linen laivalla vuoden loppuun asti.
Laivojen Bon Vivant -ravintoloissa päästään 17.5. alkaen nauttimaan viiden ruokalajin ”Menu Nordic by Tommy Myllymäki, Tribute to Silja 60” -juhlamenua. Suomea hyvin puhuva, toisen polven ruotsalainen keittiömestari Myllymäki inspiroituu yksinkertaisesta ja luonnollisesta ruoanlaitosta. Menu pohjautuu kauden parhaisiin ja tunnetuimpiin makuihin. Myllymäki sijoittui vuoden 2010 Bocuse d’Or -kilpailussa toiseksi ja vuonna 2012 hän voitti ruotsalaisen Kockarnas kamp -kilpailun. Hän on perustanut Tukholmaan monia ravintoloita ja lisäksi hän esiintyy säännöllisesti Ruotsin television ruokaohjelmissa. Menu Nordic on tarjolla 17.5.-5.9.2017 ja viineineen se maksaa 118 euroa (Club One -kanta-asiakkaille 109 euroa).
Kesän ajan Happy Lobster -ravintoloissa on tarjolla Tommy Myllymäen ja Tallink Siljan Head of Restaurant Services Matti Jämsénin kesämenu, jossa maistuu saariston parhaat kesän maut.
Marimekko on tehnyt Silja Linen laivoille juhlavuoden kunniaksi erikoisvärityksen Pikku Lokki ja Mini Unikko -kuoseille. Väritys sopii loistavasti merenkulkuun ja tuo esiin perinteistäkin merihenkisyyttä. Tuotteita on esillä laivojen Commodore-hyteissä ja sviiteissä, ravintolassa ja kahvilassa. Näitä Pikku Lokki ja Mini Unikko -tuotteita on myynnissä vain Silja Linen laivoilla. Valikoimassa on mm. kangaskassi, kukkaro, tarjotin, muki, uunikinnas ja patalappu.
Silja Linen laivojen kahviloihin ja kauppoihin saadaan myös juhlavuoden erikoistuotteita, kuten espoolaisen Gagun 60-vuotisjuhlaleivos, Iittalassa sijaitsevan Kultasuklaan useita eri suklaamakuja sekä Helsinki Distilling Companyn Silja 60 -vahva juhlagini.(EH)