Kestävä kehitys ja vastuullisuus nousivat Scandic Hotelsin arvoiksi jo 1993. Seuraavana vuonna 1994 Scandic lanseerasi käytännön, joka sittemmin on levinnyt laajalle: käytetty pyyheliina kylpyhuoneen tai suihkutilan lattialla pyytää vaihtamaan sen uuteen, koukkuun ripustaminen tarkoittaa, että samaa pyyhettä käytetään yhä. Scandicin väki ottaa tästä innovaatiosta kunnian omalle hotelliketjulleen. Sillä on säästetty paljon vettä ja pesuaineita sitten1990-luvun.
Nyt Scandic Hotels toi Suomessa ruokalistoilleen Beyond Burger -hampurilaisannoksen. Kyseessä on ilman lihaa, hernevalkuaisesta tehty hampurilaispihvi, joka niin tekstuuriltaan kuin maultaan toimii oivallisesti hampurilaisen muodossa. Beyond Burgerin saa gluteenittomalla sämpylällä, joten uutuus tuo toimivan vaihtoehdon moneen nälkään.
”Hotelliemme buffetaamiaisella on muuten myös gluteenittomien tuotteiden pöytä, joten niitä haluavan ei tarvitse tehdä ’erillistä numeroa’ asiasta”, sanoo Scandicin ravintolatoimen Area Chef Jari Ervasti.
Kyytipojaksi € 18,20 maksavalle Beyond Burger -aterialle Scandic Simonkentän iberoravintola Más tarjoilee Lapin Kullan uutuutta, gluteenitonta Pure-luomuolutta.
Scandic Hotelsin ruokaa voi olla edullisesti tarjolla myös hotellien naapurustossa asuville. Puhelimiin ladattavalla ResQ -sovelluksella voi ostaa niin aamiais- kuin lounasbuffetin ylijäämäruokaa tuntuvasti alennettuun hintaan ympäristöystävällisesti pakattuna suoraan hotellista, mutta maksut ResQ -äppin kautta hoitaen! Oiva digisovellus ja ekoteko. Muutoin se laadukas ruoka saattaisi mennä hukkaan.