”Menu Nordic on kunnianosoitus suomalaiselle luonnolle ja raaka-aineille”
Helsingin ja Tukholman välillä liikennöivien Silja Linen alusten Bon Vivant -ravintoloissa tarjoillaan tästä eli syyskuun 1. päivästä alkaen aina tammikuun 10. päivään erityinen ”Menu Nordic”.
Syysmenun takana on Suomen Bocuse d’Or -kilpailuedustaja, keittiömestari Eero Vottonen. Hän mainitsee menunsa innoittajaksi suomalaisen luonnon ja upeat suomalaiset raaka-aineet. Viiden ruokalajin menun viinit on valinnut Suomen Paras Sommelier 2015 -tittelin haltija Heidi Mäkinen Tampereelta.
Menun viisi ruokalajia ovat savustettua siikaa tillihapankerman ja kurkun kera, toiseksi haudutettua maa-artisokkaa marinoidun sipulin ja taimenenmätikastikkeen kera.
Kolmanneksi tarjotaan linnunmaksamoussea, marinoituja metsäsieniä ja juuriselleriä.
Pääruokana on vaihtoehtoisesti paistettua turskanseläkettä, katkarapuja ja piparjuurella maustettua kukkakaalia tai paahdettua karitsan fileetä, karamellisoitua sipulia ja paistettua persiljajuurta.
Jälkiruoaksi tarjoillaan haudutettua syysomenaa, omenaviinietikalla maustettua karamellia ja piimäjäätelöä. Jälkiruokaviini on unkarilainen Disznókö Tokaji Aszú, 5 Puttonyos 2005.
Menun upeat viinit ovat saksalaista burgunderia, uusiseelantilaista Pinot Noiria sekä Loiren-laakson valko- tai Rhônen alueen punaviiniä pääruokavalinnan mukaisesti. Menun hinta viineineen on 118 euroa, Club One -asiakkaille pieni alennus.
Menu Nordic on hieno, ainutlaatuinen ja elämyksellinen tapa viettää laivamatkan koko kiireetön ilta ruoasta ja viineistä nauttien. Varustamot ovat tällaisilla huipputarjoomuksillaan yhä vahvemmin ottaneet suomalaisen kulinarismin lipunkantajan viitan kannettavakseen. (EH)