Juhlakirja, Suomi-tuotteita ja -ruokaa lennoilla
Finnair kertoo osallistuvansa satavuotiaan Suomen juhlintaan vuonna 2017 esittelemällä suomalaisuutta parhaimmillaan yli 10 miljoonalle matkustajalleen. ”Panostamme vuoden aikana erityisesti suomalaisten tarinoiden kertomiseen ja edistämme siten Suomen tunnetuksi tekemistä, suomalaisen elinkeinoelämän kehittymistä ja Suomen houkuttelevuuden lisäämistä matkailumaana”, kerrotaan Finnairista.
Finnairin Blue Wings -lehti esittelee laajasti Suomea, suomalaisuutta ja suomalaisia edelläkävijöitä kaikissa vuoden 2017 aikana ilmestyvissä numeroissa. Lehti tuo monipuolisesti esiin suomalaista kulttuuria, designia, ajattelua ja matkailukohteita tarinallisin keinoin.
Finnairin Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokan asiakkaat saavat nauttia suomalaisten vuodenaikojen mukaan vaihtuvasta menusta, jonka on suunnitellut Suomen vuoden 2017 Bocuse d’Or kilpailija Eero Vottonen. Lisäksi myös Economy-luokan matkustajille esitellään suomalaista ruokakulttuuria yhteistyössä Elo-säätiön kanssa vuoden toisella puoliskolla.
Juhlavuoden aikana Finnair tuo noin 200 kansainvälistä toimittajaa tutustumaan Suomeen matkailukohteena. Finnair tekee myös lahjoituksen Suomen Ilmailumuseolle suomalaisen ilmailuhistorian arkistoimiseksi ja digitalisoimiseksi.
Keväällä 2017 Finnair julkaisee juhlakirjan, johon on koottu tarinoita ilmailun ja Suomen yhteiseltä matkalta. Finnairin Inflight- ja Preorder-myyntivalikoimissa on Suomi 100 -tuotteita.
”Suomalaisuus on tärkeä osa Finnairin identiteettiä. Olemme ilolla mukana juhlimassa 100-vuotiasta Suomea. Erityisen tärkeää meille on esitellä Suomea matkakohteena kansainvälisille asiakkaillemme ja markkinoida Suomea kansainvälisille yrityksille mahdollisena sijoittumispaikkana”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo. ”Haluamme houkutella yhä useamman matkailijan Suomeen tai yhdistämään Suomen Euroopan tai Aasian matkaansa, ja näin tukea suomalaista matkailuelinkeinoa.”