Ravintoloitsija ja TV-kokki Henri Alén mukana suunnittelemassa ruokakonseptia Finnlinesin uusille laivoille. | |
”Jokaisella annoksella pitää olla oma tarina kerrottavanaan” | |
Menuiden ytimessä on vastuullisesti tuotettu saaristolainen lähiruoka välimerellisellä mausteella. Finnlinesin Suomen ja Ruotsin välisen laivaliikenteen raaka-aineista vastaa uusi kumppani Kespro. | |
Finnlinesin syksyllä Naantali-Långnäs-Kapellskär-reitillä liikennöintinsä aloittavat uudet Superstar-luokan rahti-matkustajalaivat tarjoavat ruokien ja juomien puolesta runsaasti vaihtoehtoja ja makuelämyksiä perinteisen laivabuffetin lisäksi. Fisherman’s Bistron, Barrel Bayn ja Micke’s À la carte -ravintolan menuiden suunnittelussa on ollut apuna tv:stä tuttu kokki ja ravintoloitsija Henri Alén. ”Laivojen eri ravintoloilla on yksi yhteinen teema ja se on tinkimättömyys eri konsepteissa. Tarjoamme saariston makuja ja elämyksiä kansainvälisellä otteella ja panostamme siihen, että ruoka ei ole laivalla muonitusta vaan elämys. Olkoon kyse aamupuurosta, kokousleivoksesta tai illallisesta, kaikilla tuotteilla pitää olla pieni tarina kerrottavana”, Alén sanoo. Superstar-laivojen ruokakonsepti nostaa reitin ravintolapalvelut uudelle tasolle. Finnlines suunnitteli ravintolapalveluille liikeidean, jota lähdettiin vuosi sitten jalostamaan yhteistyössä Alénin kanssa. Tästä syntyi elämyksellinen ravintolamaailma, jossa on huomioitu niin laivaympäristö kuin se, miten ruoka on osa matkustuskokemusta. Konseptiksi kiteytyi kunnianhimoinen kokonaisuus ilman turhia kikkailuja. ”Lähdin pohtimaan, mitä haluaisin itse saaristossa nauttia ja mikä saisi minut hyvälle tuulelle tai hymyilemään. Millainen ruokaelämys istuisi eri tilanteisiin kokouksista romanttiseen risteilyyn?” Alén lupaa uusille laivoille tuleville matkustajille ruokaelämyksen, jota ei Finnlinesin laivoilla ole aiemmin ollut. Kuva yllä: Finnlinesin keittiöpäällikkö Dan Grönvall ja ravintoloitsija Henri Alén suunnittelevat Finnlinesin Superstar -alusten uuden ruokakonseptin. |