Kolmen yrityksen yhteistoiminalla kitkatonta synergiaa
Paasitornin mittavat uudistustyöt Helsingin Siltasaaressa saatiin päätökseen tasan vuosi sitten elokuussa ja samalla ovensa avasi Suomen ensimmäinen story-hotelli Scandic Paasi. Näin syntyi historiallisesti ainutlaatuinen ja kompaktisti saman katon alla oleva monipuolinen kokous-, ravintola- ja hotellimaailma.
Paasitornin täyden palvelun kokonaisuuden ensimmäinen vuosi on ylittänyt odotukset. Toimialojen markkinatilanne on vaikea: pääkaupunkiseudun ravintoloiden ja hotellien kysyntä on pudonnut vuodessa lähes 10 %. Paasitornin täyden palvelun kokonaisuuden kysynnän kehitys on poikennut yleisestä trendistä selvästi. Palvelukokonaisuus työllistää nyt 50 henkeä enemmän kuin vuosi sitten ennen avautumistaan.
”Paasitornin kongressikeskuksen kokousmyynti kasvoi vuoden 2012 jälkimmäisellä puoliskolla 70,7 % edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla kasvu kiihtyi 90,5 %:iin”, kertoo toimitusjohtaja Jorma Bergholm. Mittavan myynnin kasvun taustalla on erityisesti majoittuvien kokousten merkittävä lisääntyminen.
Kokousmyynnistä 36 % kohdistui kokousasiakkaisiin, jotka majoittuivat Scandic Paasissa. Ennen hotellin avautumista majoittuvien kokousasiakkaiden osuus Paasitornin kokousmyynnistä oli noin 10 %.
Paasitornin kongressikeskuksen tilausravintolamyynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna yli 100 prosenttia.
Graniittiravintoloiden toimitusjohtaja Joonas Keskinen toteaa, että hotellivieraat ovat lisänneet selvästi myös talon yleisöravintoloiden Juttutuvan ja Graniittilinnan myyntiä. Graniittiravintolat Oy:n liikevaihto kasvoi kaiken kaikkiaan 36 % edellisvuoteen verrattuna.
Ensimmäisen toimintavuoden aikana Helsingin uusin persoonallisuus Scandic Paasi valloitti oman paikkansa pääkaupungin hotellimarkkinassa. ”Kansainvälisten majoittuvien kongressien määrä on yllättynyt meidät positiivisesti. Välillä yli puolet hotellivieraistamme on kokous- tai kongressivieraita mitä erilaisimmista maista”, iloitsee Scandic Paasin hotellinjohtaja Krista Syväkari.
Sekä Scandicin sisäiset asiakastyytyväisyysmittaukset että TripAdvisor sijoitus (3.) kertovat positiivista viestiä siitä, että vieraat viihtyvät ja pitävät hotellin tarinallisesta sisustuksesta sekä henkilökunnan lämminhenkisestä palvelusta. Story-hotellin ensimmäisestä vuodesta on syntynyt upeita tarinoita.
”Innostavinta on ollut hotellivieraidemme välittömät ja niin kannustavat palautteet. Olemme saaneet ilahduttavan paljon uusia ystäviä, joille Paasi on se ’kotihotelli’, jossa yövytään Helsingin työ- tai lomamatkoilla”, kertoo hotellinjohtaja Syväkari.
Paasitornin täyden palvelun kokonaisuuden täydentää Eläintarhanlahdelle, Ravintola Graniittilinnan edustalle rakennettava 200-paikkainen kelluva ravintolapaviljonki. Meripaviljonki tarjoaa merellisiä herkkuja ainutlaatuisessa ympäristössä ympäri vuoden. Siitä tulee tasokas ravintolavaihtoehto yksityis- ja yritysasiakkaille, teatterikävijöille ja alueen kaupunkitapahtumien vieraille palvellen myös kongressikeskus