Brasilia maistuu nyt myös Silja Linen laivoilla
Ensi kesäkuun 12. ja heinäkuun 13. päivän välillä Brasiliassa pelattava FIFA World Cup Brasil eli 20. jalkapallon maailmanmestaruusturnaus on ilmeinen syy siihen, että Brasilia nousee nyt ja kohti kesää esiin yhä useammassa yhteydessä – siitäkin huolimatta, että Suomi ei vielä koskaan ole mahtunut niiden 32 maailman jalkapallon huippumaan joukkoon, jotka keskuudessaan ratkaisevat maailman mestaruuden.
Myös Silja Linen laivoilla juhlistetaan Brasiliaa ja nautitaan kesään asti aidoista brasilialaista mauista.
Ruokalistoista, resepteistä ja laivan keittiöhenkilökunnan koulutuksesta on vastannut brasilialainen vieraileva keittiömestari Heloisa Bacellar. Myös Brasilian valtiollisen Brazil Flavorsin edustajat ovat tuoneet laivoille tietoutta brasilialaisesta ruokakulttuurista, raaka-aineista ja resepteistä.
Brasilialainen keittiömestari Dona Heloisa on intohimoinen ruoan ystävä, jonka kekseliäät keittokirjat ovat saavuttaneet suurta suosiota rouvan kotimaassa. Mestarin lempiraaka-aineisiin kuuluvat kala ja merenelävät. Yksi Bacellarin suosituimmista keittokirjoista käsittelee suolakuivattua turskaa, bacalhauta, jota käytetään runsaasti brasilialaisessa keittiössä. Heloisan bacalhau-taitoja päästään nyt maistelemaan myös Silja Linen Helsinki-Tukholma-reitin El Capitanissa, Happy Lobsterissa ja buffet-ravintolassa.
Grande Buffet’ssa voi maistella vaikkapa Brasilian kansallisruokaa, tuhtia lihapataa feijoadaa, erilaisia piirakoita tai suussasulavaa quavajuustokakkua ja passionhedelemäkreemiä.
Ravintola El Capitanin ruokalistalta löytyy churrascoa eli kanaa, porsasta ja härkää vartaassa palmunsydänsalaatin, bacalao‐salaatin, biquinho‐riisin, paahdetun kurpitsan ja pähkinöiden kera. Happy Lobsterissa on tarjolla erilaisia brasilialaisia merenherkkuja.
”Olen innoissani, kun pääsen levittämään Itämeren laivamatkustajille brasilialaista ruokakulttuuria. Matkustajat voivat ottaa laivalta mukaan parhaita reseptejäni ja kokata brasilialaista ruokaa myös kotona. Yhteistyö Silja Linen kanssa on samalla minulle mahdollisuus oppia lisää trendikkäästä pohjoismaisesta keittiöstä”, iloitsee Heloisa Bacellar.
Heloisan taidot tulevat esille myös muissa kuin kalaruoissa. Brasilialaisen keittiön muihin antimiin kuuluvat mm. palmunsydämet, palmitos, ja erilaiset pavut. Makeat herkut syntyvät esimerkiksi banaanista, kookoksesta, guavasta tai pähkinöistä. Osa raaka-aineista tuodaan laivoille suoraan Brasiliasta.
Silja Serenaden ja Silja Symphonyn keittiöhenkilökunta on koulutettu Brasilian makumaailmaan kevään aikana. Matkustajille on lisäksi tarjolla parhaita reseptejä kotiin vietäväksi ja testattavaksi.
Kokkailkaamme brasiliaksi ainakin MM-loppuotteluun 13. heinäkuuta saakka! (EH)