Katajanokanlaiturin puuarkkitehtoninen hotelli Solo Sokos Hotel Pier 4 avautuu elokuun lopulla. Luvassa on luonnollisuutta, aitoja materiaalia ja suomalaista huippuosaamista. Keittiöpäällikkö Sauli Kemppaisen luotsaama ravintola Harbore tarjoaa intohimoisen matkan kotimaisen ruoan juurille. |
Katajanokanlaiturin puiseen rakennukseen 26.8. avautuva Solo Sokos Hotel Pier 4 tulee tarjoamaan vastuullisen ja kokonaisvaltaisen hotellielämyksen meren äärellä, suomalaisia raaka-aineita ja osaamista arvostaen. ”Haluamme tarjota vaihtoehdon perinteiselle luksukselle. Rakennuksessa on suomalaista Viitasaaren graniittia ja Savon metsien kuusta. Meillä voi katsoa merelle seinän korkuisista ikkunoista käytännössä meren päällä. Luonnon läheisyys, kotimaiset raaka-aineet ja aidot materiaalit luovat moniaistisesti vaikuttavan ja tunnelmallisen ympäristön, jossa on hyvä olla, levätä ja työskennellä. Mielestämme tätä on matkailun tulevaisuus”, hotellinjohtaja Petra Wikström kuvailee. Hotelliin tulee 164 huonetta. Meren puoleisista huoneista voi nauttia vaihtuvasta merinäköalasta, Katajanokalle aukeavat viehättävät kaupunkinäkymät. Solo Sokos Hotel Pier 4 on tarkoitettu houkuttelemaan niin kotimaisia kuin kansainvälisiä vieraita. ”Hotelli on jo nyt kerännyt todella paljon kiinnostusta. Varauskirjat ovat täyttymässä hyvää vauhtia. Erityisesti tapahtumia varataan jo pitkälle vuoteen 2025,” hotellinjohtaja Wikström kertoo. Ravintola Harbore tarjoaa suomalaisia makuja Hotellin ravintolakokonaisuus tulee nostamaan suomalaiset maut päärooliin. Katutasoon meren puolelle avautuu suomalaisia raaka-aineita ja niiden ominaismakua kunnioittava ravintola Harbore. Keittiöstä vastaa useita ravintoloita maailmalla luotsannut Sauli Kemppainen. ”Kotimaisten raaka-aineiden osuus tulee olemaan 80–90 % kaikesta. Porkkana tulee maistumaan porkkanalta. Nostamme kotimaiset ja pohjoisen raaka-aineet jalustalle, niiden ominaismakua ja syvintä olemusta kunnioittaen,” Kemppainen kuvailee. ”Haemme kokonaisvaltaista elämystä, ja olemme jo löytäneet erinomaisia makuparituksia tulevan listan annoksiin”, ravintolapäällikkö Jarkko Myllymäki vihjaa. Ruokafilosofia selkeistä mauista ja kotimaisista raaka-aineista tulee kattamaan illallisravintolan lisäksi koko hotellin ravintolatarjonnan: Solo-aamiaisen, kokous- ja tapahtumatarjoilut, kahvilan, kattoterassin ja huonepalvelun. ”Tämä on todella monipuolinen kokonaisuus, ja kunnianhimon taso tulee olemaan yhtä korkealla kaikkialla. Aamiaisella tarjoamme herkkuja itsetehdyistä mehuista kaupungin kiinnostavimpaan puurovalikoimaan, ja kokoustarjoilut tulevat hurmaamaan myös kansainväliset vieraamme. Uskomme kotimaisuuteen, haluamme vaalia ja kehittää sitä,” Sauli Kemppainen linjaa. Kuva ylinnä: Solo Sokos Hotel Pier4:n keittiöpällikkö Sauli Kemppainen ja hotellinjohtaja Petra Wikström (kesk.) Heta-Leena Sierilän haastateltavina S-ryhmän Ässäkeskuksesta Helsingin Vallilassa. Taustakuvassa on näkyvillä Pier4:n taidokasta puurakentamista! |