Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Kevään parsakausi alkoi Suomenkin ravintoloissa

Posted on 5.4.201223.1.2019 by Eero Havia

”Vihreät ja valkoiset kaunottaret viettelevät ravintoloissa”

Herkuttelijoiden kevään kohokohta, tuoreet parsat, valloittavat jälleen monet suomalaisetkin ravintolat. Hollantilaista tuoretta parsaa nautitaan jo pääsiäisen alla eli kiirastorstaina 5. huhtikuuta alkaen Helsingissä mm. La Famigliassa, Königissä ja Raffaellossa sekä Vantaan Flamingossa

Näiden ravintoloiden keittiömestarit tarjoavat tänä keväänä sekä parsaklassikoita kuten kermainen parsakeitto, parsaa naturel, parsaa Hollandaise, parsaa Morille Brune että moderneja uutuuksia kuten Parsapannacotta eli parsaa, paahdettua kampasimpukkaa ja mummonkurkkua, Parsaa Polonaise, ts. parsaa, rapeaksi paahdettua siikaa, keitettyä kananmunaa ja piparjuuritillivoisulaa sekä Parsaa Parmigiana eli pariloitua härän sisäfileetä, parsaa, parmankinkkua ja parmesaanilla maustettua Bearnaise-kastiketta.

”Ravintoloillamme on kaupungin pisimmät perinteet parsanvalmistuksessa, jo vuodesta 1982. Parsa kuljetetaan ravintoloihimme nopeasti ja varovasti arvolleen sopivalla tavalla. Ravintoloidemme keittiöissä ovat parsapäällikkömme vuosikymmenien kuluessa löytäneet oikeat tavat tämän vaativan herkun kuorimiseen ja keittämiseen sekä siirtänet arvokkaan parsa-know-how:n innokkaille parsakisälleillemme. Parsoja tuodaan ravintoloihimme keväisin n. 5000 kg, joka tarkoittaa n. 15.000 annosta, 62.500 parsan nuppua sekä n. 130 kilometriä parsan kuorimista”, kertovat keittiömestarit Petri Laamanen, Mikko Taskinen ja Janne Mäkinen ylpeinä.

Parsa on oiva esimerkki kasvaneen matkailun myötä meidät tavoittaneista seasonkiherkuista. Keskisessä Euroopassa, kuten Saksassa ja Hollannissa, myös Unkarissa keväinen parsakausi on silti paljon suurempi juttu kuin meillä yleisesti ymmärretäänkään. (EH)

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • Lentoliikennettä riivaavat lakot horjuttavat suomalaista matkailualaa 6.6.2025
  • Kysyntä talven Alppi-matkoille vahvaa 6.6.2025
  • Da Vinci Genius -näyttely Tallinnan Telliskivessä on upea interaktiivinen elämys 5.6.2025
  • Finnairin Via Dolorosa jatkuu: IAU:n työtaistelutoimista 17.6. ja 19.6. merkittäviä häiriöitä lentoliikenteeseen 5.6.2025
  • Finnish Travel Gala 2025 – matkailualan palkintoehdokkaiden asettaminen käynnissä 5.6.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus