Kesäistä elämyksellisyyttä keskellä Helsinkiä myös ulkomaan vieraiden koettavaksi
Klippanilla sijaitsevaa perinteikästä ravintolaa operoi nykyisin A&S Ravintolat. ”Vappuna avaamamme Ravintola Saaristo, joka toimii 1898 rakennetussa empire-huvilassa, on Helsingin parveke merelle ja se sopii elämysravintoloiden perheeseemme erinomaisesti”, sanoo A&S Ravintoloiden toimitusjohtaja Sakari Tainio.
Keittiömestari Tapio Laineen suunnittelema Ravintola Saariston à la carte -lista ja menut tarjoavat skandinaavisia makuja klassisesti valmistettuina. Uutta palvelua helsinkiläisille ja kaupungissa vieraileville on arkipäivisin tarjolla oleva lounas. Uudistuneen ravintolan erityistä antia ovat myös Slow Sunday -sunnuntaibrunssit sekä Friday Night Fever. Perjantaisin tarjolla on kolmen ruokalajin illallinen, vauhdikasta elävää musiikkia ja juhlat jatkuvat myöhään yöhön. ”Se on suositeltava uniikki kokemus esimerkiksi juhannusaattona”, toteaa A&S Ravintoloiden myynti- ja markkinointijohtaja Johanna Haataja.
Sakari Tainion mukaan A&S Ravintolat panostaa pitkällä aikavälillä Saariston tulevaisuuteen. Koko upea, harvinaislaatuinen talo pyritään hyödyntämään. Uutta on muun muassa huvilaravintolan yläkertaan kunnostetut ainutlaatuiset kokouskabinetit, joista on häikäisevä näköala merelle. 420 -paikkainen ravintola sekä ulkoterassit tarjoavat loisteliaat puitteet erilaisiin tilaisuuksiin. Kiinteistön omistaja Helsingin kaupunki kohentaa huvilan ulkoasua tänä syksynä ja ensi kesänä.
Yhteysvene Saaristoon liikennöi Olympiaterminaalin kupeesta, Rauhanpatsaan vierestä. Lounasaikaan ja sunnuntaibrunsseille tulijoille venematka on ilmainen.
”Elämyksellisyys ohjaa kaikkea toimintaamme, se on meille tärkein arvo. Luovuutemme ei ole kahlittua, vaan ideoimme jatkuvasti uutta”, kertoo Sakari Tainio. ”A&S Ravintoloiden tavoite on tehdä jokaisesta vierailusta asiakkaillemme ikimuistoinen elämys.”
Yksityinen perheyritys on toiminut Helsingissä vuodesta 1994 alkaen. Omistajat ovat Anne ja Sakari Tainio, joiden etukirjaimista A&S Ravintolat on saanut nimensä. A&S ravintoloihin kuuluu kuusi Helsingin ydinkeskustassa toimivaa ruokaravintolaa, joissa on yhteensä noin 1500 asiakaspaikkaa terassipaikat mukaan lukien. Henkilökuntaa on noin 120.
A&S Ravintoloita ovat venäläinen Ravintola Saslik, merellinen Kesäravintola Saari, Lappiravintola Saaga, juurevasti suomalainen Ravintola Savotta, savustettuihin makuelämyksiin erikoistunut Ravintola Savu sekä uusin, vappuna avattu Ravintola Saaristo.
”Elämysreseptimme pitää sisällään vatsantäyttävää, laadukasta ja maukasta ruokaa, vähintään muutaman lasillisen erinomaista juomaa, iloista puheensorinaa sekä omasta että naapuripöydästä, miellyttävän miljöön ja tunnelman sekä persoonallista ja hyvää palvelua”, kertoo Sakari Tainio. ”Ravintola Saaristossa elämys syntyy lisäksi maisemasta, merestä ja kauniista, vanhasta pitsihuvilasta.”
(EH)