Kesätorituotteita Silja Europalla
Kesäkuun puolesta välistä alkaen Tallink Siljan kaikkien laivojen ravintoloissa nautitaan lähikalastajan kattavasta silakkavalikoimasta. Lisäksi Turun-linjan Silja Europalla hellitään kesämatkailijoita kesätorilla, josta voi ostaa kesäisiä tuotteita jatkomatkalle mukaan vietäväksi.
Lähikalastaja Vento Aalto Uudenkaupungin Pyhämaasta on alkanut tuottaa kalaherkkuja kaikille Tallink Siljan laivoille kesäkuun puolivälistä alkaen. Vento Aallon tuotteista pääsee nauttimaan niin seisovan pöydän kattauksissa kuin a la carte -ravintoloiden alkupalapöydissä.
”Tuotan jatkossa laajan valikoiman silakkatuotteita Tallink Siljan laivoille. Tuotteet päätyvät laivoille täysin valmiina eli kalastuksen jälkeen ne myös jalostetaan laivamatkailijoiden nautittavaksi täällä meillä Uudenkaupungin Pyhämaassa. Kaikkiaan silakkatuotteita tullaan tuottamaan noin 500 kiloa viikossa”, kertoo Tallink Siljan oma lähikalastaja Vento Aalto.
Varsinais-Suomessa toimiva Vento Aalto on kalastaja jo neljännessä polvessa. Hänen monipuoliseen valikoimaansa kuuluvat usein palkitut laadukkaat silakkajalosteet. Tallink Siljan laivoilla päästään nauttimaan muun muassa purjo-piparjuurisilakasta, valosipulisilakkarullista, chili-valkosipulisilakasta, Janssonin silakasta sekä herkkusilakkarullista.
Turun-linjan Silja Europalla avataan 14.6. alkaen koko kesäksi Kesätori, josta voi ostaa kauden tuoreita herkkuja ja kylmää juotavaa mukaan risteilyn päätteeksi. Kauden mukaan on saatavilla herneitä, mansikoita ja kirsikoita pakattuna kätevästi pieniin take away -rasioihin. Uutuutena iltaisin on myynnissä tuoreita munkkeja ja vastapaistettuja patonkeja. Lisäksi valikoimassa on hedelmiä, saaristolaisleipää, sipsejä ja makeisia.
(EH)