Lapland Hotelsin ravintoloiden keittiömestarit nostavat syys–marraskuussa lautasille esimerkiksi kuningasrapua, turskan kieltä, kampasimpukoita ja karitsaa, kun Jäämeri-teema rantautuu ketjun kaupunkihotelleihin. Suosittu matkailukohde Jäämeri on tällä hetkellä kaikkien huulilla, mutta alueen ruokakulttuuri sopii muutenkin erinomaisesti pohjoisen makuja vaalivan Lapland Hotelsin filosofiaan.
Jäämeri-teemaviikot alkavat Helsingin Lapland Hotels Bulevardi -hotellin Kultá-ravintolasta 22.9., jonka jälkeen ne käynnistyvät porrastetusti ketjun muissa kaupunkihotellien ravintoloissa: Tampereen Dabbalissa 29.9., Kuopion Gallássa 6.10., Oulun Oulassa 13.10. ja Rovaniemen Skyssa 20.10. Jäämeren makuja on tarjolla kaupunkihotelleissa syys-, loka- ja marraskuun aikana.
Lapland Hotelsin keittiöpäällikön Tero Mäntykankaan mukaan ajatus Jäämeri-kampanjasta vahvistui, kun hän vieraili monen muun tavoin Pohjois-Norjassa vuosi sitten kesällä.
”Ihastuin alueen raaka-aineiden herkkyyteen ja karujen olosuhteiden muokkaamaan makujen intensiivisyyteen. Näitä ominaisuuksia olemme aina arvostaneet myös Lapland Hotelsin keittiöissä, ja siksi Jäämeri-teema istuu meidän ruokafilosofiaamme paremmin kuin hyvin. Vaikka alue on kaukana Etelä-Suomesta, meille lappilaisille alueen antimet ovat hyvinkin tuttuja”, avaa Mäntykangas teemaviikkojen taustoista.