Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Menu Signature tuo luksusta Silja Linen kesälomaristeilyyn

Posted on 6.6.201421.1.2019 by Eero Havia

Seitseman ruokalajin kokonaisuus viineineen

Silja Linen Helsinki-Tukholma-reitin Bon Vivant -ravintoloissa tarjoillaan tänä kesänä ainutlaatuinen seitsemän ruokalajin Menu Signature, jonka on suunnitellut Master of Wine Tuomas Meriluoto yhdessä Silja Symphonyn keittiötiimin kanssa. Menu Signature on tarjolla Bon Vivant -ravintoloissa 3.6.-3.9.2014.

Kesän Menu Signature on tehty yhteistyössä Winestate viinimaahantuojan kanssa ja ruoka-annoksiin sopivat viinit on valinnut toinen Suomen kahdesta Master of Wine -tutkinnon suorittaneesta viiniasiantuntijasta Tuomas Meriluoto.

Menu Signature -ateriakokonaisuuden hinta on 139,- euroa.

”On ollut hienoa suunnitella yhdessä laivan keittiötiimin kanssa täydellistä ruoan ja viinin yhdistelmää hyvästä ruoasta nauttiville laivamatkustajille. Menun lähtökohtana on ollut harmoninen ja johdonmukainen kokonaisuus, jossa sekä ruokien, että viinien maut korostavat toinen toistensa parhaita ominaisuuksia. Seitsemän ruokalajin joukosta lempiannokseni on vasikan entrecote, jonka lisukkeena tarjottava chèvre-oliivi tomaattihöystö tekee annoksesta sen kanssa tarjottavan pinot noir -viinin kera yhden pitkästä aikaa parhaista nauttimistani ruoan ja viinin yhdistelmistä”, paljastaa Tuomas Meriluoto.

Makuilottelu alkaa halstratuilla kampasimpukoilla ja valkoisella parsalla. Kevyesti savustettu kyyhkynrinta ja puy-linssit johdattelevat nautiskelijan kohti seljankukkagranitéta. Kesätunnelmaan pääsee tillivoissa paistetun ahvenen, muhennettujen huhtasienien sekä kesävihanneksien kautta. Menun kruunaa vasikan entrecote chèvre-oliivi-tomaattihöystöllä. Comté-juustojen kautta päästään loppuhuipennukseen eli minttumarinoituihin mansikoihin.

Viinilista tarjoaa kuusi hyvin erilaista viinityyliä, jotka on valittu huolella niin, että sekä vähemmän viineihin perehtynyt kuin valistuneempikin kuluttaja löytää yhdistelmien jujut ja voi nauttia laajasta kokemusten skaalasta.

”Listalle on saatu mahtumaan niin harvinaisia erikoisuuksia kuten australialainen punainen kuohuva shiraz sekä Itävallan huippuihin kuuluva jälkiruokaviini, kuin myös klassinen hennosti tamminen chardonnay ja moderni uuden maailman pinot noir. Aterian lopussa nautitaan Comté -juustoa sekä Madeiraa”, Meriluoto sanoo.

”Seitsemän ruokalajin Menu Signature palautettiin vuosien tauon jälkeen laivojen Bon Vivant -ravintoloihin; toive tuli suoraan matkustajiltamme. Matkustajat haluavat kesälläkin panostaa korkealaatuiseen ruokaan ja nauttia pitkästä illallisesta. Leppoisan mökkielämän keskellä onkin ansainnut kesään pientä luksusta”, vinkkaa Silja Linen Head of Restaurant Services Tomi Söderström.

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • The Hotel Marian muodonmuutos: Pohjoismaiden ensimmäinen Waldorf Astoria -hotelli 2.7.2025
  • Helsinki–Tallinna-laivalinja täyttää 60 vuotta 2.7.2025
  • SAS tilaa 55 Embraer E195-E2-konetta 1.7.2025
  • Matkustatko kovan helteen maahan? Näin tunnistat kehon liiallisen lämpenemisen 1.7.2025
  • Turespaña käynnistää uuden kampanjan “Think You Know Spain? Think Again” 1.7.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus