Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Michael Björklund tuo Vikingille pohjoismaisen menun

Posted on 16.4.201215.1.2019 by Eero Havia

Toukokuulla nautitaan ”maailman parhaista” raaka-aineista valmistettua ruokaa

Viking Linella tulinen kuubalaisteema vaihtuu toukokuulla pohjoismaiseen ruokakulttuuriin.

Vikingin laivoille XPRS:iä lukuunottamatta saapuu koko kuukaudeksi Food Garden-ravintoloihin TV:stä tutun, sympaattisen ahvenanmaalaisen mestarikokin Michael Björklundin johdolla lähiruoka, pohjoismainen erikoismenu, ”nynordisk mat”. Sitä sanotaan voitavan soveltaa hienoimmista ravintoloista aina vaikkapa sairaaloiden keittiöihin.

”Puhdasta, raikasta ja yksikertaista, pitkien valoisien kesäpäivien vitaminoimaa ruokaa, josta voimme olla ylpeitä, on tarjolla”, lupaa Michael.

Food Garden -ravintoloihin tulee tuttuja pohjoismaisia ruokia: ahventa, äyriäisiä (Ruotsin länsirannnikolta), karitsaa, possua, tyrnimarjaa ja paljon muuta.

Michael Björklundilla on muuten Vikingin toukokuun teeman ohella nousemassa mittava hanke Ahvenanmaalla lähellä Kastelholmaa: Smakby – Makukylä. Sinne tulee tarjolle silakkaa eri muodoissa, itsetehtyä voita, ilmakuivattua lihaa ja makkaraa, jopa omaa viskiä. Suunnitteilla on myös n.40 huoneen hotelli. ”Kaikkiaan kymmenen vuoden projekti”, sanoo mestarikokki.

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • Lentoliikennettä riivaavat lakot horjuttavat suomalaista matkailualaa 6.6.2025
  • Kysyntä talven Alppi-matkoille vahvaa 6.6.2025
  • Da Vinci Genius -näyttely Tallinnan Telliskivessä on upea interaktiivinen elämys 5.6.2025
  • Finnairin Via Dolorosa jatkuu: IAU:n työtaistelutoimista 17.6. ja 19.6. merkittäviä häiriöitä lentoliikenteeseen 5.6.2025
  • Finnish Travel Gala 2025 – matkailualan palkintoehdokkaiden asettaminen käynnissä 5.6.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus