Toukokuulla nautitaan ”maailman parhaista” raaka-aineista valmistettua ruokaa
Viking Linella tulinen kuubalaisteema vaihtuu toukokuulla pohjoismaiseen ruokakulttuuriin.
Vikingin laivoille XPRS:iä lukuunottamatta saapuu koko kuukaudeksi Food Garden-ravintoloihin TV:stä tutun, sympaattisen ahvenanmaalaisen mestarikokin Michael Björklundin johdolla lähiruoka, pohjoismainen erikoismenu, ”nynordisk mat”. Sitä sanotaan voitavan soveltaa hienoimmista ravintoloista aina vaikkapa sairaaloiden keittiöihin.
”Puhdasta, raikasta ja yksikertaista, pitkien valoisien kesäpäivien vitaminoimaa ruokaa, josta voimme olla ylpeitä, on tarjolla”, lupaa Michael.
Food Garden -ravintoloihin tulee tuttuja pohjoismaisia ruokia: ahventa, äyriäisiä (Ruotsin länsirannnikolta), karitsaa, possua, tyrnimarjaa ja paljon muuta.
Michael Björklundilla on muuten Vikingin toukokuun teeman ohella nousemassa mittava hanke Ahvenanmaalla lähellä Kastelholmaa: Smakby – Makukylä. Sinne tulee tarjolle silakkaa eri muodoissa, itsetehtyä voita, ilmakuivattua lihaa ja makkaraa, jopa omaa viskiä. Suunnitteilla on myös n.40 huoneen hotelli. ”Kaikkiaan kymmenen vuoden projekti”, sanoo mestarikokki.