Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Papa Albert seikkailee kokonaisen vuoden Italiassa

Posted on 27.2.201223.1.2019 by Eero Havia

Makumatka pitkin saappaanvartta keskellä Helsinkiä

Ristorante Papa Albert on Helsingin Albertinkatu 30:ssä sijaitseva italialaisviritteinen ravintola.

Nyt sen nuoret ja energiset puuhamiehet, ravintolapäällikkö Jussi Haataja ja keittiömestari Lars Wahlman henkilökuntineen vievät asiakkaat jopa vuoden mittaiselle makumatkalle Italiaan vaihtuvin teemoin.

Matka on jo alkanut ja jatkuu 25. maaliskuuta saakka Italian luoteiskolkassa, Piemontessa, jonka merkittävin kaupunki on Torino.

Makumatka on rakennettu Papa Albertin seikkailuksi, joka jatkuu tämän kuvitteellisen kulinaristin myötä seuraavaksi Emilia-Romagnaan, Toscanaan, Lazioon ja loppuvuodesta saarille Sisiliaan ja Sardiniaan.

Piemonten herkkuja tässä Helsingin kantakaupungin italialaisessa kortteliravintolassa tarjoillaan halukkaille neljän ruokalajin ateriakokonaisuutena, hintaluokassa 40-50 euroa koko ohjelma. Asianmukaiset ruokajuomat eli valitut suositusviinit täysimääräisinä nostavat kustannusta 20 eurolla.

Piemonten menun alkuruoaksi, primo piatto, oli valittu perinteinen vitello tonnato eli vasikkaa tonnikalakastikkeella – onnistunut ja hyvin toimiva aloitus. Toinen ruokalaji, tryffelillä maustettu risotto on myös varma suosikki ja pääruoka paahtoankka täydentää kokonaisuuden. Dolci eli jälkiruoat kruunaavat aina italialaisen aterian.

Papa Albert on toki Sokos Hotel Albertin ravintola, mutta mutkattomuudessaan ja mainion teemansa johdosta jopa poikkeavan tuntuinen ison talon ketjuohjatusta meiningistä. Osansa on varmaankin italialaisteeman laatineilla ammattilaisilla – hatunnosto kaikille näille otetuille kulinaristisille vapauksille. Jussi Haataja ravintolapäälliköi myös Sokos Hotel Aleksanterissa, seuraavassa korttelissa Albertinkadun numerossa 34, jonka Fransmanni-ravintola taitaa hieman tiukemmin soveltaa ketjuravintolan konseptia.

Papa Albertin italialaiset makuelämykset soveltuvat varmasti puitteiksi Italian matkan suunnitteluun tai muisteloon, mutta myös yritysmaailman, matkakaupankin käyttöön, jos kokoontumisen teema vähinkin sivuaa Italiaa.

Talossa on näet myos kaksi kabinettia, jos seurueelle halutaan aterialla enemmän yksityisyyttä. (EH)

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • Taitaja2025-tapahtuma järjestettiin Turussa 5.−8.5.2025 – mukana matkailuala 11.5.2025
  • LYGG:n emoyhtiö FlyMaas Oy hakeutui konkurssiin 10.5.2025
  • Ehdokkaiden asettaminen 2025 Finnish Travel Galan palkintokategorioihin on alkanut 10.5.2025
  • Saariston Rengastie avautuu – kausi pidempi kuin koskaan 9.5.2025
  • Helsinkiin odotetaan vilkasta matkailukesää 8.5.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus