Nykyisenlaista joululounasta on tarjoiltu jo neljännesvuosisata
Pian 100-vuotiaassa Suomessa Kalastajatorpan historia Helsingin Munkkiniemessä ulottuu jo 101 vuoden päähän.
Nykyisin Hiltonin lipun alla toimiva Torppa on ollut sekä kotimaisten että kansainvälisten tapahtumien keskipisteessä vuosikymmenien ajan. Kalastajatorpan Pyöreä Sali on toiminut monien kotimaisten ja kansainvälisten juhlien näyttämönä yli 70 vuotta ja siellä järjestetään edelleen hienoja tilaisuuksia.
Joululounasta on nautittu jo neljännesvuosisadan ajan Pyöreässä Salissa ja esimerkiksi jälkiruokapöydän antimista vastaava Paavo Karhinen on loihtinut Pyöreän Salin joulupöytään herkkuja alusta asti. Perinteiseen joulupöytään tuodaan klassikoiden lisäksi joka vuosi mukaan uusia jouluisia makuja. Torpan joulupöytä tarjoaa oivat puitteet muistaa vuoden päättyessä niitä, joille kiitos kuuluu. Aikaa joulupöydän maittavien tarjoomusten nauttimiseen tarvitaan aikanakin ”välimerelliset” 2-3 tuntia!
Hotellin yhteydessä on myös ravintola Meritorppa, jonka ikkunoista kevään edetessä ja kesällä terassilta on huikeat näkymät Laajalahden selälle. Joululounaiden jäädessä taakse, tammikuun ajan Meritorpalla on bliniaika. Perinteisiä kuumia ja rapeita herkkuja voi nauttia alku-, pää- tai jälkiruoaksikin. Blinilautasen voi jakaa myös seuralaisen kanssa. Tänä vuonna lisukkeissa on mm. suomalaisia metsänmakuja ja kasvisruokailijoille on oma versionsa. Blinien ohella normaali lounasmenu on voimassa arkisin lounasaikaan.
Kevään juhlat kuten Fiskiksen vappujuhlat sekä äitienpäivä täyttävät Kalastajatorpan salit vuodesta toiseen. Vappupäivän lounaalla ovat perheet, suvut ja ystäväporukat käyneet vuosittain ja pöydät periytyvät sukupolvelta toiselle. Tulevana vappuna lounasta voi nauttia pöytiin tarjoiltuna tai buffetin herkkuja nauttien.