Michelin-kokki Mohammed El Harouchi laadun takana
KLM Royal Dutch Airlines tarjoaa World Business Class -matkustajilleen kolmen kuukauden ajan pohjoisen Afrikan makuelämyksiä. Niistä vastaa nuori huippukokki Mohammed El Harouchi. Hän toimii Michelin-tähdellä palkitun Solo-ravintolan keittiömestarina Etelä-Hollannin Gorinchemissa. Vuonna 2006 El Harouchi valittiin vuoden lupaavaksi kyvyksi ja jo marraskuussa 2007 hän sai ensimäisen Michelin-tähtensä.
KLM:n kaukolentojen bisnesluokassa on tarjolla kolme pääruokavaihtoehtoa. Joko marinoitua kananpoikaa maustekastikkeessa kera saframiriisin, paahtokurpitsan, kuivattujen luumujen ja kevätsipuleiden tai lammasta ”ras el hanout” Pohjois-Afrikan yrteillä ja mausteilla ryyditettynä.
Kalavaihtoehto on turskaa tryffelikastikkeessa sekasienten ja sellerimuhennoksen kera. Turskafiléellä on Marine Stewardship Councilin (MSC) ekokalastuksen sertifikaatti. KLM on valinnut turskan ensimmäiseksi hankkeekseen kohti ekologista, kestävän kehityksen cateringia.
Mohammed El Harouchin suunnittelemat ateriat ovat tarjolla Schipolista lähtevien kaukolentojen bisnesluokassa marraskuun 2008 loppuun asti. (EH)