Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Ravintola Nokka suomalaisen ruoan lähettiläänä

Posted on 20.10.201724.1.2019 by Eero Havia

Royal Ravintoloiden linkki kotimaisten tuottajien ja kuluttajien väliin

Royal Ravintolat luo suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi tekemästään intohimoisesta työstään tunnetun Nokka-ravintolan ympärille ravintolaryhmän. Keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja aisaparinsa, vuoden ravintolapäällikkönä keväällä palkitun Terhi Vitikan luotsaaman Nokka-ryhmän tehtävä on toimia entistä aktiivisempana linkkinä kotimaisten tuottajien ja kuluttajien välillä. Nokka-ravintolat käsittävät Katajanokalla sijaitsevan nimeään kantavan lippulaivaravintolan lisäksi ruoanlaittoon liittyvää koulutusta, pientilallisia esitteleviä kuluttajatapahtumia, lähiruokaan liittyvää konsultointia sekä uutena yksikkönä myös keväällä avatun Hieta-ravintolan.

Keittiöpäällikkö Ari Ruohon visiona on ollut juurruttaa ravintola Nokka suomalaiseksi laaturavintolaksi, joka palvelee paitsi kanta-asiakkaitaan, myös Suomessa työ- tai lomamatkalla olevia matkailijoita. Lippulaivaravintolan lisäksi Nokka-ryhmän on tarkoitus tuoda tuottajalähtöistä ajattelua myös laajemmin Royal Ravintoloihin ja laajentaa erityisesti Ruohon ja Vitikan luotsaaman ravintolaryhmän toimintaa. Ensimmäisenä uudistuksena on Nokka-ravintoloiden laajentaminen Hietalahdenrannan uuteen ravintola Hietaan.

”Nokka-filosofiassa tai ravintoloissamme ei ole mitään keinotekoista. Molempien ravintoloidemme sijainti meren rannalla kaupungin ytimessä mahdollistaa puitteet, joissa voidaan tarjota parasta suomalaista ruokaa ilman päälle liimattua turismieksotiikkaa”, kertoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho. ”Ravintola Hiedan konsepti ei Nokkaan liittymisen myötä tule muuttumaan, sillä jaamme jo valmiiksi saman ajattelumaailman. Tulemme kuitenkin tuomaan kotimaisia tuottajiamme raaka-aineineen entistä tutummaksi myös ravintola Hiedan asiakkaille ja aiomme muutenkin rummuttaa parhaan suomalaisen ruoan puolesta kaikessa toiminnassamme.”

Royal Ravintolat on jo kehittänyt ravintoloitsijavetoisten ravintoloidensa ympärille erikoisosaamisiin pohjautuvia ryhmittymiä, mitkä ovat olleet omiaan tuomaan persoonallisen otteen yhä useampaan yksikköön. Näitä ovat jo Ville Relanderin ja Richard McCormickin Hawaii -ravintolat, Kari Aihisen ja Paul Hickmanin Roster -ravintolat ja nyt Ari Ruohon ja Terhi Vitikan luotsaamat Nokka -ravintolat. (EH)

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • Taitaja2025-tapahtuma järjestettiin Turussa 5.−8.5.2025 – mukana matkailuala 11.5.2025
  • LYGG:n emoyhtiö FlyMaas Oy hakeutui konkurssiin 10.5.2025
  • Ehdokkaiden asettaminen 2025 Finnish Travel Galan palkintokategorioihin on alkanut 10.5.2025
  • Saariston Rengastie avautuu – kausi pidempi kuin koskaan 9.5.2025
  • Helsinkiin odotetaan vilkasta matkailukesää 8.5.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus