Kuva: Ravintolakolmion ravintoloitsijat Sami Hiltunen ja Joonas Keskinen
Kuluvalla viikolla, helmikuun 2. päivä avautui Helsingin Kasarmikadulle uusi, monen miljöön ravintola Gillet Bar & Bistro. Gilletissä juhlistetaan hyvää elämää rennon tyylikkäissä tiloissa, laadukkaan ruoan ja juoman äärellä.
Ravintolakokonaisuuteen kuuluu katutason ravintolatilat, toisen kerroksen juhlatila sekä paikan sydän; sisäpihan talvipuutarhamainen Lasipiha baareineen. Gilletin ravintoloitsijana toimii perheyritys Ravintolakolmio-konserni, jolla on 12 uniikkia ravintolaa eri puolilla Helsinkiä.
”Uudesta Gilletistä halutaan luoda klassikko, josta tulee pysyvä kiintopiste Helsingin ravintolaelämään. Paikalla on historiaa pitkäikäisistä ravintoloista, viihdyttihän Gilletin edeltäjä Cantina West asiakkaita samassa rakennuksessa peräti 29 vuotta.”, kertoo Ravintolakolmion senior partner Joonas Keskinen.
Uuden ravintolan suunnittelutoimistoksi valittiin helsinkiläinen Suunnittelutoimisto Amerikka. ”Liikeidean ytimessä on ihmisten yhdessäolo; nauttiminen, syöminen ja juhliminen itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Yhdessäolossa on voimaa, se ei muutu ajan virrassa”, toteaa sisustusarkkitehti Taija Maunu Amerikasta
”Valaistukseltaan, kalustukseltaan ja tunnelmaltaan erilaisista miljöistä jokainen seurue löytää juuri heille sopivimman sopen elämän eri juhlahetkiin. Kaikissa tiloissa voi ruokailla tai nauttia Gilletin laadukkaista juomista. Ruokalista tukee yhdessäolon ajatusta”, Maunu jatkaa.
Ravintolan tunnelman ja toiminnallisuuden keskiössä Lasipihan baari
Ravintolansisäpiha toimii talvipuutarhamaisena kohtaamispaikkana. Kuuteen metriin nouseva katto, vehreä kasvillisuus ja valtava baaritiski tekevät tilasta näyttävän. Baarista tarjoillaan ajattomia cocktail-klassikoita ja pohjoisen luonnon mauista inspiroituneita mocktaileja.
Lasipihantunnelmaan on helppo pistäytyä ja viihtyä pidempäänkin – tai vaihtaa tiloja tunnelman mukaan. Can Can -salissa syödään ja seurustellaan art deco -hengessä, Tempero on rustiikkinen, Väli-Amerikan tunnelmista inspiroitunut tila.
Gilletin ruokafilosofia pohjautuu ensiluokkaisiin raaka-aineisiin
Ruokalistalla aistii vaikutteita klassisesta skandinaavisesta perinteestä, mutta Gilletissä ei arastella hyödyntää myöskään maailman etnisten keittiöiden makuja. ”Valtamerien äyriäiset tulevat hyvin toimeen Inarijärven siian kanssa, ja Herrankunnan tilan kyyttö sopii loistavasti calabrialaisen Nduja-salamin kanssa. Keskiössä ovat laadukkaat raaka-aineet ja hyvät maut”, kertoo keittiötoimenjohtaja Sami Hiltunen Ravintolakolmio-konsernista. ”Erityisherkkuna on ostereita, hummeria, sinisimpukoita ja katkarapuja sisältävä äyriäisvalikoima.”
Lounaalle arkisin klo 11.-14.00 katetaan niin tasokas bisnesmenu kuin ’oman rahan’ tai ’lounassetelihintaluokan’ husmanskost eli kotiruokatyyppisiä annoksia. Höyryävää bouillabaissea on tarjolla joka päivä. Arkipäivinä tarjoiltavan lounaan raikastaa runsas Green Table, joka sopii nautittavaksi myös sellaisenaan, kevyenä lounaana.
Gilletin laadukasta viinivalikoimaa yhdistää vastuullinen tuottaminen. Hiltunen lupaa, että alati karttuvalta kellarilistalta avataan todellisia helmiä vieraiden erityisiin hetkiin. Sesonkien ja trendien mukaan vaihtuva olutlista on vaikuttava sekin, helmenä talon oma Gillet Lager, Mallaskosken Panimon vain Gilletille panema.
Juhlatalo Gillet – juhlia jo 1920-luvulta
Kasarmikadun kivilinnassa on juhlittu jo 1920-luvulta lähtien. Vieraat ovat vuosikymmenten saatossa vaihtuneet, mutta juhliminen on edelleen Gilletin sydämessä. Hienosti entisöity toisen kerroksen ”Festsal” 100 vuotta vanhoine kristallikruunuineen ja vaaleine liinoineen on isompien tapahtumien ja juhlien näyttämö jopa 130 juhlijalle, niin perhe- kuin yritysjuhliin. Kolmessa kabinetissa kokoonnutaan pienemmin.
Kivilinnassaon kohahdutettu kaupunkilaisia ennenkin. 1990-luvulla nykyisen Gilletin tilassa avautui Helsingin ensimmäinen texmex-ravintola Cantina West, jonka uniikki liikeidea kantoi menestyksekkäästi aina vuoteen 2019 asti. Uusi Gillet upeineLasipihoineen täydentää nyt Kaartinkaupungin vireää ja kiinnostavaa ravintolaelämää.