Syyskuusta alkaen Scandic on lisännyt täysin kasvipohjaisten tuotteiden sekä kasvisruokien valikoimaa hotelliensa aamiaistarjontaan. Hotellivieraille on nyt tarjolla enemmän vaihtoehtoja, jotka tekevät hyvää sekä itselle että luonnolle.
Kiinnostus kasvisruokavaihtoehtoja kohtaan kasvaa koko ajan. Scandicin tuoreessa kanta-asiakaskyselyssä toistuivat toiveet kasvisruokavaihtoehdoista. Scandicin tavoitteena on nostaa kasvipohjaisen ruoan osuus hotelleissaan nykyisestä 49 prosentista 60 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Samaiseen vuoteen mennessä myös syötäväksi kelpaavan ruoan hävikkiä vähennetään 25 prosentilla vuoteen 2019 verrattuna.
”Jatkumona vuosikymmenten vastuullisuustoimillemme olemme jatkuvasti kasvattaneet kasvis- sekä luomu- ja lähiruoan osuutta tarjonnassamme. Sataprosenttisesti kasvipohjaisten aamiaisvaihtoehtojen lisääminen on yksi askel kohti päämääräämme. Aamiaisherkut sisältävät runsaasti kasviproteiinia ja ravinteita, joilla vireystaso pysyy korkealla ja nälkä loitolla pitkälle päivään”, kertoo ravintolatoimenjohtaja Ville Ikonen.
”Toivomme vieraidemme kokeilevan aamiaisen uusia ravitsevia makuja, kuten energiaa antavaa chia-kookosvanukasta (kuva yllä), puurobaarin rouheista steel cut -kaurapuuroa ja pehmeää kookos-kauratuorepuuroa. Kikhernepannarit, falafelit ja hernedippi ovat loistavia proteiinin ja kuidun lähteitä.”
Scandic aloitti yhteistyön kasvipohjaisiin ruokiin erikoistuneen Midsona Finland Oy:n kanssa. Pohjoismaiden johtavan luomu- ja terveystuotteiden valmistajan asiantuntemuksen avulla Scandic laajentaa kasvisruokavalikoimaansa hotelleissaan.
”Tarjoamalla entistä enemmän laadukkaita kasvipohjaisia vaihtoehtoja
asiakkaille Scandic osallistuu luontokadon ja päästöjen vähennykseen,
joita ruoantuotannossa maailmanlaajuisesti syntyy”, toteaa Midsonan
Brand Manager Kirsi Kaikko.
Uudet
aamiaistuotteet ovat nyt tarjolla kaikissa Suomen Scandic-hotelleissa
sekä Scandicin operoimissa kansainvälisissä Hilton, Holiday Inn, Crowne
Plaza ja Hotel Indigo -hotelleissa.