Laivan viinit valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan
Tallink Siljan viralliset laivan viinit ja kuohuviinit ovat vaihtuneet. Vuoden 2017 toukokuun alusta kaksi seuraavaa vuotta Tallink Siljan laivan samppanja on Bauchet Brut Champagne (Ranska), kuohuviini Brioso Spumante Extra Dry (Italia), punaviini Zonin Velluto Appasimento (Italia) ja valkoviini Geil Riesling Trocken (Saksa). Kaksi vuotta sitten laivoille valitut nimikko-oluet ovat nekin saaneet seuraajansa. Uudet nimikko-oluet ovat nyt Suomenlinnan panimon Bell Porter ja virolaisen Pühaste-panimon Sireen.
Tallink Siljan laivan samppanja, kuohuviini, punaviini ja valkoviini valitaan kahden vuoden välein yli sadan viinin joukosta tiukkojen valintakriteereiden perusteella. Viinien on oltava laadukkaita ja sovittava monenlaisiin ruokiin ja käyttötarkoituksiin. Valinnan suorittaa yrityksen sommelierien muodostama tiimi, ja puoli vuotta kestävään valintaprosessiin kuuluu muun muassa sokkomaistelu.
Laivan viinit ovat olleet useana vuonna laivojen myydyimpiä viinejä ja niitä myydäänkin vuosittain yli puoli miljoonaa pulloa, piccolopullot mukaan lukien yli miljoona pulloa. Laivaviinit ovat asiantuntijoiden valitsemia ja siten turvallisia valintoja niin laadun kuin hinnan suhteen myös vähemmän viineihin perehtyneelle laivamatkustajalle sekä laivalla nautittuna että mukaan ostettuna.
Nimikko-oluiden löytämiseksi järjestettiin kilpailu, johon osallistumiskutsu lähetettiin yli 20 panimoon Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Englannissa, Tanskassa, Norjassa ja Latviassa. Kilpailuun osallistui lopulta 40 kilpailuehdot täyttävää olutta 15 eri pienpanimosta. Finaaliin päätyi mm. sokkomaistelun jälkeen kuusi erinomaista kandidaattia,. Niistä voittajiksi valikoituivat Suomenlinnan panimon Bell Porter ja virolaisen Pühaste-panimon Sireen. (EH)