Blini taipuu myös jälkiruoaksi
Venäläinen gastronominen keksintö blinit ovat tulleet suomalaiseen ruokapöytään nimenomaan kylmimmän talvikauden herkuksi. Nykyisin niitä tarjoilevat monet tutut ravintolat ja blinit vakiinnuttavat asemaansa kuten toinen ruokapöydän maahanmuuttajatulokas, parsa, myöhemmin keväällä.
Hotelli Kalastajatorpan ravintola Meritorppa saa tammikuisen blinikautensa herkun taipumaan moneen muotoon, myös jälkiruoaksi.
Blini Traditional eli perinteiseen venäläiseen tapaan tarjoillaan tattarista ja vehnäjauhoista tehtyjen lettujen kera siianmätiä, kylmäsavustettua lohenmätiä, tilliä, kirnuvoita, sipulia sekä smetanaa.
Paikan nimikkoblinit, Blinit Meritorppa saavat kylkeensä maustesilliä, savuporoa, sipulia, suolakurkkua, kananmunaa sekä smetanaa.
Kasvisvaihtoehto Blini Vegetarian sisältää metsäsienisalaattia, suolakurkkua, merileväkaviaaria, punajuurta sekä tryffeliä.
Herkuin voi syödä myös pääruokana, Blini & Rabbit eli bliniä, haudutettua kania, fenkolia, uppomuna sekä savustettua smetanaa tai bliniin makuun pääsee Meritorpalla jopa jälkiruokana: bliniä, puolukkaa sekä kuusijäätelöä.
Kannattaa kokeilla tai tutustua tähän talviseen herkkuun. Meritorpalla pienimmät bliniherkuttelut maksavat 13,50-19,00 euroa, pääruokana kanipaistin kera lähemmäs 30 euroa. Talon viinisuositukset nostavat toki hintaa, mutta blinin kyytipoikana maistuu oivallisesti myös ihan tavallinen lager- tai pilsner-tyyppinen olut kuten myös vehnäolut.
(EH)