”Suomalaista designia sekä kattauksessa että ruokalajeissa”
Viking Linella julkistettiin toukokuussa varustamon seitsemän aluksen keskinäinen ”Food & Design” -kilpailu. Se oli yksi Viking Linen Helsingin World Design Capital 2012 -vuoteen kuuluvista hankkeista. Yhteistyökumppanina oli Arabia/Iittala.
Alusten keittiötiimeille annettiin tehtäväksi suunnitella usean ruokalajian menyy, joka heijastaisi suomalaista designia sekä kattauksessa että ruokalajien valinnassa kotimaisin kausituottein ja mieluusti pohjoismaisin lisäkkein. Tavoitettavan kohderyhmän fokukseen määriteltiin iältään +25 -vuotiaat naiset.
Tuomaristossa oli merellisen gastronomian asiantuntijoita Viking Linelta, s.o. kehityspäällikkö Karolina Klockars, ravintolapäällikkö Bodil Ståhl ja keittiömestari Bengt Mattsson sekä ulkopuolelta eli Maku-lehden päätoimittaja Marita Joutjärvi, keittiömestari ja ravintoloitsija Tomi Björck sekä Fiskars/Arabia/Iittalan asiakaspäällikkö Heikki Antolainen.
Ykköspalkinnon pokkasi Team Mariella: Hanna Suonpää, Nadja Daniela Aflecht sekä Tero Savolainen. Heidän voittanut menyynsä on tarjolla XPRS:iä lukuunottamatta kaikilla Vikingin laivoilla 1.11.-16.12.2012 Food Garden -ravintoloissa.
Alkuruoka:
Maa-artisokkasosetta 3 pienen alkupalan kera
Kasvisruoka:
Kurpitsarisotto, paistettua lampaankääpää
Kala:
Haukea kolmella tavalla
Liha:
Viskilän tilan kukkoa, painesylttyä, paistettua ohraa
Jälkiruoka:
Porkkanakakkua, valkosuklaamoussea, Ålvados-sorbettia
Ruokalajeihin liittyy myös juomasuositukset.
Kakkossijalle kilpailussa tuli Team Cinderella ja kolmanneksi Team Gabriella.
”Jokaisen joukkuen menyystä, kattauksesta ja juomavalinnoista löytyi jokin osa, joka vei voiton muista kilpailusuorituksista”, kuvasi tuomaristo tehtävänsä tasaväkisyyttä ja arvostelun vaikeutta.
(EH)