Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö (The Republic of Türkiye Ministry of Culture and Tourism) tutustuttaa suomalaisia vuoden 2025 turkkilaisen keittiön maailmaan viikolla (21-27.5) teemalla ”Turkish Cuisine with timeless recipes.”
Turkkilaisen keittiön viikolla juhlistetaan maan perinteisiä kotiruokia – konstailemattomia reseptejä, jotka ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle ja koonneet perheet ja ystävät saman pöydän ääreen ympäri Turkkia vuosien ajan. On hyvä kuitenkin huomata, että laajan Turkin eri alueilla on omia ainiutlaatuisia gastronmomisia elämyksiä ja tarjoamaa, mikä pohjaa kunkin alueen tyypilliseen kasvi- ja eläinkuntaan.
Suomalaisille ruoka-asiantuntijoille tutustuminen turkkilaieen ruokakilttuuriin järjestettiin uudessa Ravintola LaBrassa Helsingin Eerinkinkadllau- Keittiömestari Serpil Yılmaz joukkueineen tarjoili kolmen ruokalajin menun, joka vei teeman mukaiselle matkalle turkkilaisen kotikeittiön perinteisiin makuihin: oliivitapenadea. pistaasi-juustolevitettä, hummusta ja leipää, linssikeittoa, valkoisisa papuja, riisipilahvia ja lampaankaretta minttu-jogurttilisukkeen kera sekä lopuksi maitovamukasta ja turkkilaista kahvia.Mainio kokemus!
Turkin matkailutoimiston edustaja Suomessa Emel Polat kertoi maansa ruokakultuurista ja lopuksi tutustuttiin turkkilaisen keittiön tyypillisiin mausteisiin: sumakki, minttu, punainen chili, mustapippuri, kumina, timjami (kuva yllä).