Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Turkkilaisen keittiön makujen viikko käynnistyi

Posted on 21.5.202521.5.2025 by Eero Havia


Turkin kulttuuri- ja matkailuministeriö (The Republic of Türkiye Ministry of Culture and Tourism) tutustuttaa suomalaisia  vuoden 2025 turkkilaisen keittiön maailmaan  viikolla (21-27.5) teemalla ”Turkish Cuisine with timeless recipes.” 

Turkkilaisen keittiön viikolla juhlistetaan maan perinteisiä  kotiruokia – konstailemattomia reseptejä, jotka ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle ja koonneet perheet ja ystävät saman pöydän ääreen ympäri Turkkia vuosien ajan. On hyvä kuitenkin huomata, että laajan Turkin eri alueilla on omia ainiutlaatuisia gastronmomisia elämyksiä ja tarjoamaa, mikä pohjaa kunkin alueen tyypilliseen kasvi- ja eläinkuntaan. 

Suomalaisille ruoka-asiantuntijoille tutustuminen turkkilaieen ruokakilttuuriin  järjestettiin uudessa Ravintola LaBrassa Helsingin Eerinkinkadllau- Keittiömestari Serpil Yılmaz joukkueineen tarjoili kolmen ruokalajin menun, joka vei teeman mukaiselle  matkalle turkkilaisen kotikeittiön perinteisiin makuihin: oliivitapenadea. pistaasi-juustolevitettä, hummusta ja leipää, linssikeittoa, valkoisisa papuja, riisipilahvia ja  lampaankaretta minttu-jogurttilisukkeen kera sekä lopuksi maitovamukasta ja turkkilaista kahvia.Mainio kokemus!

Turkin matkailutoimiston edustaja Suomessa Emel Polat  kertoi maansa ruokakultuurista  ja lopuksi tutustuttiin turkkilaisen keittiön tyypillisiin mausteisiin: sumakki, minttu, punainen chili, mustapippuri, kumina, timjami (kuva yllä). 


Uusimmat artikkelit

  • Matkailuala huolissaan jatkuvien työtaistelutoimien vaikutuksista kesän sesonkiin – ala kiittää lentäjien kiistan ratkeamista 18.6.2025
  • EPSI Rating-tutkimus: Viking Line ykkönen asiakastyytyväisyydessä 18.6.2025
  • Tiina Vesterinen Aurinkomatkojen toimitusjohtajaksi 17.6.2025
  • IAU:n työtaistelutoimet jatkuvat 19.6. – 128 Finnairin lentoa perutaan 17.6.2025
  • Suomi ehkäisee matkailun haittavaikutuksia jo ennakolta 17.6.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus