Riistaviikot loka-marraskuussa
Viking Linella vietetään syys- ja lokakuussa äyriäisviikkoja. Heti perään on odotettujen riistaviikkojen aika loka-marraskuussa. Pimenevää syksyä valaisevat syyskuun samppanjaristeily viinihuutokauppoineen sekä lokakuinen viskiristeily. Viking Linelle syksy ja talvi merkitsevät aikaa, jolloin Itämeren suurin ruoka- ja juomatarjonta on parhaimmillaan.
”Maamme merkittävin ja kansainvälisesti tunnettu viiniasiantuntija Essi Avellan on mukana viiniristeilyllä 25. syyskuuta. Uutuutena tänä vuonna järjestetään ainutlaatuinen viinihuutokauppa Helsingistä lähtevällä Mariellalla yhteistyössä perinteikkään Bukowskin kanssa”, kertoo Viking Linen viiniraadin puheenjohtaja Pekka Rajala.
Äyriäisiä on tarjolla Helsingistä lähtevillä laivoilla 15.9.-7.10. ja Turusta lähtevillä 15.-27.9. M/S Amorellalla ja M/S Isabellalla tarjoillaan muun muassa äyriäislautanen sinisimpukoineen, kuorrutettuine vihersimpukoineen, ulkomaisine rapuineen ja savustettuine katkarapuineen.
Ruokalistat löytyvät kokonaisuudessaan sivuilta www.vikingline.fi.
Riistaviikot loka-marraskuussa
Syksyn metsästyskauden aikaan monet haluavat lautaselleen makuja metsistä ja vesistöistä. Viking Linen riistaviikoilla 22.10.19.11. tarjoillaan muun muassa hirveä, villisikaa, sorsaa ja nieriää sekä syksyn satokauden juureksia, sieniä ja kotimaisia marjoja, kuten lakkoja.
Riistaviikot järjestetään tänä syksynä yhteistyössä Pohjois-Italiassa Piemonten alueella toimivan Pio Cesare -viinitalon kanssa, jonka juurevat viinit sopivat erittäin hyvin riistan kanssa nautittaviksi. Piemonte on yksi Italian tärkeimmistä viinialueista, josta tulevat muun muassa sellaiset klassiset viinit kuin Barolo, Barbaresco ja Barbera dAlba. (EH)