Viking Line on valinnut ja esitellyt uudet laivan viinit jälleen seuraaviksi kahdeksi vuodeksi. ’Laiva viinit’ -konsepti ohjaa matkustajien ostoja ’laadukkaisiin ja maltillisesti hinnoiteltuihin’ tuotteisiin. Volyymilla ja pitkillä hankintasopimuksilla päästään hyvään hinta-laatu-suhteeseen. Viinit ovatkin nousseet Viking Linen tax free -myymälöiden myydyimmäksi tuotekategoriaksi kosmetiikan, väkevien alkoholijuomien ja makeisten edelle.
Laatu, monipuolisuus ja trendikkyys olivat avainsanoja, kun Viking Linelle valittiin uudet laivan viinit. Seitsemän uutta viiniä ovat tarjolla laivojen ravintoloissa, buffetissa ja tax freessä helmikuun alusta lähtien. Vikingin listalle on päässyt kuivaa ja raikasta saksalaista rieslingiä, täyteläisen pehmeää punaviiniä Portugalin Alentejosta sekä laadukkaita kuplia Ranskan Champagnesta ja Espanjan Kataloniasta.
”Kun valitsemme viinejä kaikkien laivojen ravintola- ja tax free -henkilökunnasta kootulla viinitiimillä, kiinnitämme huomiota erityisesti niiden laadukkuuteen, toimivuuteen ruokien parina ja asiakastoiveisiin. Tänä vuonna maistelimme satoja erilaisia viiniä ennen kuin meidän tarpeisiimme parhaat löytyivät”, kertoo Viking Linen Restaurant Category Manager Ossi Ruusunen.
Viking Linen uusi portugalilainen punaviini Defesa do Esporão Tinto on mainio pari esimerkiksi liharuoille ja grillatuille kasviksille. Raikas saksalainen Neiss Riesling Trocken sopii hyvin muun muassa kala- ja äyriäisruoille.
Laivan samppanja valittiin jälleen yhteistyössä Master of Wine Essi Avellanin kanssa. Laurent-Perrier Brut L-P -samppanja ja katalonialanen I Heart Cava -kuohuviini toimivat niin aperitiiveina kuin ruoan kera.
”Kuohuviinit ja samppanjat – myös laseittain – ovat mainioita ruokaviinejä, sillä ne sopivat hapokkuutensa ansiosta todella monenlaisten makujen seuraan”, Ossi Ruusunen sanoo.
Viiniasiaan vihkiytymätönkin osaa tehdä hyviä valintoja
”Matkustajamme tuntevat hyvin viinivalikoimamme laadukkuuden ja maltilliset merihinnat. Meillä viinit ovat aina neljänneksen edullisempia kuin maissa, joskus jopa lähes puolet edullisempia. Myös erilaiset teemaviikkomme, kuten esimerkiksi helmikuussa alkavat riesling-viikot, houkuttelevat ihmisiä laivalle”, Viking Linen Head of Retail Operations Mats Kotka kertoo. Laivan viinit voivat ohjata myös viineihin vähemmän vihkiytynyttå tekemään hyviä valiontoja.
Viking Linen viinivalikoimaa monipuolistetaan koko ajan asiakkaiden toiveiden mukaan. Ravintoloiden ja tax free -myymälöiden henkilökunnan viinitietämykseen panostetaan jatkuvasti, vakuutetaan Viking Linelta.
Viking Linen uudet laivan viinit 2023–34
Valkoviini:
Neiss Riesling Trocken, Pfalz, Saksa. Kuiva ja hedelmäisen aromikas Riesling-lajikkeesta valmistettu viini tulee Pfalzista, Saksan toiseksi suurimmalta viinialueelta. Sopii erityisesti kala- ja äyriäisruoille.
Punaviini:
Defesa do Esporão Tinto, Alentejo, Portugali. Tyylikäs, runsas ja intensiivinen punaviini Alejentosta, Etelä-Portugalista. Mainio liharuoille ja grillatuille kasviksille.
Samppanja:
Laurent-Perrier Brut L-P, Champagne, Ranska. Maineikkaan Laurent Perrier -samppanjatalon raikkaan hedelmäinen ja upean paahteinen samppanja. Mainio aperitiivi ja ruokaviini.
Kuohuviini:
I Heart Cava, Katalonia, Espanja. Kevyt ja hedelmäinen kuohuviini, jossa raikasta sitrushedelmien aromia. Mainio aperitiivi ja ruokaviini.
Buffetviinit (punainen, valkoinen ja rosee):
MIA, Freixenet. Moderni ja raikas viinisarja Espanjasta. Valmistettu maan alkuperäislajikkeista. Viinit on valittu erityisesti buffetruoille.
Kuva yllä: Viking Line/Tuukka Ervasti -laivan viinit: samppanja, puna- ja valkoviini sekä cava