Huhtikuussa fine dining -lähiruokaa ja luomuviinejä
Viking Linen ympäristökoordinaattori Susanne Airola sanoo: ”Operoimme äärimmäisen herkällä merialueella ja teemme joka päivä töitä sen eteen, että Itämeri ja sen arvokkaat saaristomaisemat säilyvät myös jälkipolville.”
Viking XPRS on jo muutaman vuoden edustanut Itämeren ekotehokkuuden kärkikastia, mutta Turun STX-telakalta tilattu uudisrakennus menee vieläkin pitemmälle. Se on mm. suunniteltu käyttämään polttoaineenaan vähärikkistäkin öljyä ympäristömyönteisempää polttoainetta, LNG:tä eli nesteytettyä maakaasua.
Maistuvana osana ympäristötyötä Viking Linen Helsinki-Tukholma ja Turku-Tukholma -reittien Food Garden -ravintoloissa tarjoillaan kuluvan huhtikuun ajan erityinen Itämeri -menu. Ekologisesti tuotetut tai viljellyt raaka-aineet ovat peräisin Itämerestä tai sen lähialueilta. Näin luontoa kuormitetaan mahdollisimman vähän.
”Talven jälkeinen huhtikuu on vuoden haastavinta aikaa Pohjolassa tuotetulle lähiruoalle, etenkin vihanneksille. Toinen haaste on se, että monet lähiruoan tuottajat ovat pieniä, kun taas aluksillamme jo yhden kuukauden aikana ruokailee mittava määrä laivamatkustajia. Uskomme silti onnistuvamme hyvin ja jatkamme sekä kehitämme lähiruokateemaa myös tulevina vuosina”, sanoo Viking Linen tiedotuspäällikkö Johanna Boijer-Svanström.
Fine dining -menun keralla suositellaan eteläranskalaisen Gérard Bertrandin viinitilan orgaanisin ja biodynaamisin arvoin tuotettuja laatuviinejä.
Jokaisen pullon hinnasta Viking lahjoittaa euron Baltic Sea Action Groupin (BSAG) toimintaan.
Kaikki Viking Linen alukset ovat saaneet ISO 14001 ympäristösertifioinnin. (EH)