Ahvenanmaan parhaat maut valloittavat keväällä Punaiset laivat
Ahvenanmaan maut saapuvat Punaisille laivoille keväällä, kun huippukokki Michael Björklundin suunnittelema menu on tarjolla Viking Linen à la carte -ravintoloissa 2.3.-30.4.2015.
Toukokuussa Viking Linen valikoiduissa ravintoloissa on vuorostaan tarjolla Michael Björklundin kupliville juomille suunnittelema erikoismenu. Viking Linen ja Björklundin yhteistyö tulee jatkumaan pitkin vuotta 2015.
Hyvä ruoka on tärkeä osa Punaisten laivojen risteilyelämystä. Syksyn Pohjoiset puhtaat maut -teeman suosion innoittamana Viking Linella jatketaan ruokamatkailua trendikkäässä Pohjolassa. Keväällä laivoilla pääsee tutustumaan Ahvenanmaan parhaisiin makuelämyksiin. Michael Björklundin suunnittelema Makupaloja Smakbystä -menu on tarjolla à la carte -ravintoloissa maalis-huhtikuussa. Ahvenanmaan paikallisia herkkuja on saatavilla myös buffetravintoloiden valikoimissa.
Michael Björklund on tullut Suomessa tunnetuksi erityisesti Strömsö-ohjelman ensimmäisenä kokkina. Hänet on lisäksi valittu vuoden kokiksi sekä Suomessa (1997) että Ruotsissa (2000). Nykyisin hän työskentelee omassa, Ahvenanmaalla Kastelholmassa sijaitsevassa Smakbyn-ravintolassaan. Hän suosii pohjoismaisia, paikallisesti tuotettuja raaka-aineita, joiden maut ovat konstailemattomia.
”On hienoa olla mukana tuottamassa ja esittelemässä fantastisia ahvenanmaalaisia makuelämyksiä juuri Viking Linen matkustajille. Viking Line on meille ahvenanmaalaisille tärkeä yhteys mantereelle ja lisäksi se on myös itselleni läheinen ja tuttu yhtiö, sillä muun muassa monet ystäväni ja sukulaiseni työskentelevät laivoilla”, Michael Björklund kertoo.
Makupaloja Smakbystä -menu tulee tarjoamaan saaristolaisia makuelämyksiä muun muassa siiasta ja hirvestä. Menun yhteydessä on mahdollista nauttia jopa omenapohjaista paikallisviiniä. Ahvenanmaan herkkuja voi ostaa myös kotiin viemisiksi. Ostosvalikoimista löytyy mm. Smakbyn mysliä, sinappia ja omenakompottia.