Huhti-toukokuussa voi punaisilla laivoilla maistella heinäsirkkoja
Viking Linen laivojen ravintoloissa maistellaan keväällä tulevaisuuden makuja, kun Future Food -erikoismenun myötä makuja ryyditetään hyönteismaailman raaka-aineilla. ”Erikoismenu sopii luontevasti Viking Linen ympäristöarvoihin, sillä hyönteiset ovat hyviä ja ekologisia vaihtoehtoja proteiinin lähteeksi”, perustellaan Viking Linesta. Ruotsin kokkimaajoukkueen Anders Karlssonin suunnittelema kolmen ruokalajin hyönteismenu on tarjolla Punaisilla laivoilla 5.4.-31.5.2018.
Viking Linen uusi Future Food -menu tarjoaa mahdollisuuden maistaa huomisen herkkuja. Suomi on Euroopan ensimmäisiä maita, joka on hyväksynyt hyönteisten myynnin ruoaksi. Punaiset laivat ovat mukana tässä ekologisessa trendissä kolmen ruokalajin hyönteismenun voimin. Menu on tarjolla laivoilla 5.4.-31.5.2018.
”Haluamme kokeilla laivoillamme ennakkoluulottomasti uusia vaihtoehtoja. Hyönteiset ovat sekä luonnonmukainen että ympäristöystävällinen vaihtoehto proteiinin lähteeksi. Hyönteisten käyttö elintarvikkeina jakaa toki vielä tässä vaiheessa mielipiteitä. Laivoillamme on luonnollisesti kampanja-ajan tarjolla myös perinteisempiä makuelämyksiä”, kertoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.
Hyönteiset ovat Viking Linen keittiömestareille uusi raaka-aine, mikä oli samanaikaisesti sekä haaste että luova mahdollisuus Future Food -menun suunnitelleelle Anders Karlssonille Ruotsin kokkimaajoukkueesta.
Hyönteismenu koostuu alku-, pää- ja jälkiruoasta. Alkuruoan maut koostuvat muun muassa kevyesti savustetusta turskanselästä, hapatetusta fenkolista ja friteeratuista heinäsirkoista. Maustepaahdetut jauhomadot taas ovat asettuneet osaksi karitsapääruokaa, jossa lisukkeina on matojen lisäksi muun muassa rapeaa maa-artisokkaa ja herne-lampaanmaitojuustokreemiä. Jälkiruoassa yhdistyvät esimerkiksi mantelimazariini, mansikat ja sirkoista sekä kuoriaistoukista valmistettu kardemummagranola.
Hyönteiset on otettu Viking Linessa ruokalistalle lähinnä lisukkeen tai mausteen luonteisesti. Friteeratut heinäsirkat tai maustepaahdetut jauhomadot ovat maultaan melko mietoja ja makuelämys syntyykin etupäässä niiden kanssa tarjoiltavista muista ruoka-aineista ja kastikkeista. Hyönteisten yleistyminen ruoka-aineena edennee vielä toistaiseksi pienin askelin, mutta kenties tulevaisuudessa näemme myös ruokalajeja, joissa hyönteiset ovat aterian pääosassa ja keskeinen proteiinin lähde. (EH)