Asiakkaiden toiveita on kuultu – M/S Gabriellan matkustajat pääsevät tutustumaan korealaiseen keittiöön, kun pop up -ravintola Bistrotekin ruokalista uudistuu helmikuusssa 2020.
Korealaiset maut rantautuvat M/S Gabriellan Bistrotek-ravintolaan. Paitsi voimakkaista mauistaan myös kauniista väreistään tunnetun keittiön antimia on tarjolla Viking Linen asiakkaille 4.2.2020 alkaen.
”Vaihtuvateemaisessa pop up -ravintola Bistrotekissa haluamme aina tarjota asiakkaillemme uusia ja monipuolisia ruokaelämyksiä. Aikaisemmin ravintolassa on saatu nauttia esimerkiksi meksikolaisista sekä mummolateemaisista herkuista. Tarjolla on siis ollut makuelämyksiä aivan laidasta laitaan”, kertoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.
Saatuaan asiakkailtaan idean korealaisesta keittiöstä oli myös M/S Gabriellan henkilökunnan helppo innostua sen tarjoamista mahdollisuuksista. Monipuolisissa ja voimakkaissa mauissa yhdistyvät hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen. Raaka-aineina puolestaan käytetään paljon kasviksia, ja liha kypsennetään rasvaa välttäen.
”Korealainen keittiö on tällä hetkellä hyvin trendikäs. Se on sekä terveellinen että makumaailmaltaan runsas”, Lindholm jatkaa.
Bistrotekin uusi menu tarjoaakin loistavan mahdollisuuden tutustua tämän värikkään keittiön ominaisimpiin elementteihin. Menu tulee pitämään sisällään seuraavia herkkuja:
Kimchi
Koreassa kimchi on kansallisruoka, ja siellä sitä syödäänkin lähes kaikilla aterioilla. Bistrotekin menussa tätä kaalilisuketta tarjoillaan yhtenä alkuruokavaihtoehtona. Kimchi valmistetaan hapattamalla ja maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä sekä chilillä.
Muita menun alkuruokia ovat Korean tartar ja Crispy chicken.
Bö ssam
Korealaiselle keittiölle tunnusomaista on yhteisöllisyys, mikä tahdottiin huomioida myös Bistrotekin tarjonnassa. Yksi pääruokavaihtoehto, Bö ssam, on Koreassa suosittu illanistujaistarjottava sekä katuruokaherkku, joka Bistrotekissa tuodaan pöytiin jaettavana. Annos koostuu salaatinlehtiin kääritystä possunlihasta, ja se nautitaan mausteisen retikkasalaatin, ssamjang-kastikkeen ja kimchin kera.
Toisena pääruokavaihtoehtona menussa on Bibimbap, jonka voi tilata joko tofun, lohen tai bulgogin kera. Näiden lisäksi tarjolla on suussasulavaa päärynä-kaneli-sorbettia jälkiruokana nautittavaksi.
Soju
Kokonaisvaltaisen elämyksen takaamiseksi on luonnollisesti myös juomapuoli räätälöity korealaiseen ruokaan sopivaksi. Korealainen Soju on riisistä tislaamalla valmistettua viinaa, josta on Bistrotekissa kehitelty persikan ja limen makuinen aperitiivi. Tämän lisäksi myös ruokalistan viinit ja olut on valittu juuri korealaisen keittiön makuja ajatellen.
Korealainen menu on tarjolla Viking Linen M/S Gabriellan Bistrotek-ravintolassa 4.2.–2.6.2020.
Kuva: Korealaisen gastronian saapumista M/S Gabriellalle promottiin laivalla 10. helmikuuta, jolloin edellisenä yönä Koreaan oli saatu kaikkien aikojen ensimmäinen maailman parhaan elokuvan Oscar. Korean Suomen suurlähettiläs Cheon Joon-ho iloitsi molemmista asioista Viking Linen kaupallisen johtajan Kaj ’Tico’ Takolanderin myötäillessä.
Suurlähettilään mukaan maailmalla on jo 35 000 korealaista ravintolaa. Niistä neljä on Helsingissä.