Kastilia ja Leónin alueen kulinarismi laivoille
Maalis-huhtikuussa Viking Line kutsuu Turun, Helsingin ja Tukholman väliä liikennöivillä laivoilla sekä Cinderellalla matkustavat espanjalaisten herkkujen ääreen.
Tarkemmin sanottuna tarjolla on makupaloja Kastilian ja Leónin alueen (esp. Castilla y León) ruokakulttuurista Luoteis-Espanjasta, Madridista pohjoiseen.
Laivojen listoilla on paljon hienoja liharuokia sekä erilaisia tapaksia, mm. ilmakuivattua bellota- eli ”pata negra” Iberico -kinkkua. Kokonaisena paistettu pikkupossu, ”cochinillo” on toinen erikoisuus. Ruokalistat on varustettu ruokalajien kuvilla, jotta valinta helpommin osuisi kohdalleen.
Viking Linen Espanjan teemamenusta vastaa Vikingin omien keittiömestareiden ohessa Kastilia ja Leónin pääkaupungista Valladolidista kotoisin oleva ravintoloitsija ja keittiömestari Jesús Ramiro.
Tarjolla on luonnollisesti myös Kastilian ja Leónin alueen viinejä: Rueda, Ribera del Duero, Bierzo ja Toro. Viinejä voi myös ostaa mukaan.
Espanjasta on saapunut laivoille myös sommeliereja avustamaan viinivalinnoissa. (EH)