Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Viking Linen kesässä 5-12 vuotiaiden lasten suunnittelemia ruokia

Posted on 11.5.20162.1.2019 by Eero Havia

Michael Björklund tuomaroi pienten keittiömestareiden aikaansaannokset

Viking Linen laivat tarjoavat kesällä ravintoloissaan lasten ideoimia ruokia. Annokset ovat peräisin lempiruokakilpailusta, johon osallistui satoja lapsia. Tuomarina toimi muun muassa ahvenanmaalainen huippukokki Michael Björklund, jonka kanssa Viking Line tekee tiiviisti yhteistyötä ruoan parissa.

Lasten suunnittelemia annoksia tarjoillaan Viking Linen laivoilla kesäkaudella 1.6.-14.8.2016, ja niitä pääsee maistelemaan sekä à la carte -ravintoloissa että buffetpöydässä. Tarjolla on muun muassa isän poronkäristystä, Oreo-juustokakkusia ja Siiri-mummon makaronilaatikkoa.

Lastenmenun ruokalajit valikoituivat keväällä päättyneessä kilpailussa, johon osallistui 5-12-vuotiaita lapsia Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Resepteissä heijastuivat erot maiden ruokakulttuurien välillä, sillä esimerkiksi Ruotsista lähetettiin paljon äyriäisreseptejä, kun taas monien suomalaislasten resepteissä oli poroa ja muita pohjoisia makuja.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että kilpailumme keräsi näin mahtavia reseptejä. Tuntuu uskomattomalta, että pienissä keittiömestareissa piilee näin paljon lahjakkuutta ja innostusta ruuanlaittoa kohtaan”, kertoo ahvenanmaalainen huippukokki Michael Björklund, joka toimi kokkikilpailun tuomarina.

Yli 500 kilpailuehdotuksen joukosta valikoitui lopulta kymmenen voittajaa. Tuomareina toimivat Björklundin lisäksi M/S Gabriellan ja M/S Mariellan keittiömestarit Kari Jaakkola ja Henri Aalto. Voittajat pääsivät maaliskuussa M/S Mariellalle juhlatilaisuuteen, jossa he saivat valmistaa bravuurireseptinsä yhdessä Björklundin kanssa laivan keittiössä.

Björklundin herkkuja Punaisilla laivoilla

Michael Björklund ja Viking Line tekevät tiivistä yhteistyötä. Huhti- ja toukokuussa laivojen à la carte -ravintoloissa on tarjolla Björklundin nimikkomenu, joka on saanut inspiraationsa keväästä ja merestä. Björklund on suunnitellut Viking Linelle myös kokoustarjoilumenun, joka sisältää niin suolaisia kuin makeitakin makupaloja. Joulun aikaan matkustajat pääsevät nauttimaan Björklundin pohjoismaisesta joulupöydästä.

Strömsö-ohjelmastakin tuttu Michael Björklund on valittu vuoden kokiksi sekä Suomessa että Ruotsissa. Hänen ruokafilosofiansa perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin ja makuihin sekä lähellä tuotettuihin sesongin raaka-aineisiin.

(EH)

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • ”Alkoholiveron kiristäminen kasvattaa alkoholin matkustajatuontia” 13.5.2025
  • Koli ja Pielisen Karjala ovat nyt ”Myyttinen Suomi” 12.5.2025
  • Taitaja2025-tapahtuma järjestettiin Turussa 5.−8.5.2025 – mukana matkailuala 11.5.2025
  • LYGG:n emoyhtiö FlyMaas Oy hakeutui konkurssiin 10.5.2025
  • Ehdokkaiden asettaminen 2025 Finnish Travel Galan palkintokategorioihin on alkanut 10.5.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus