”Ruoka ja viini, musiikki ja tanssi”
Keväällä Punaisilla laivoilla heittäydytään brasilialaistunnelmiin, nautitaan Brasilian kulttuurista, herkuista ja samban rytmeistä.
Brasilia näkyy muun muassa laivojen ruoka- ja viinivalikoimissa. Viking Buffet -ravintoloiden pöydät notkuvat brasilialaisherkkuja. Tarjolla on esimerkiksi kookoksella maustettua riisiä sekä chorizolla täytettyä porsaanniskaa.
Aivan kuten brasilialaisten suosimissa Churrascaria-ravintoloissa illallisella brasilialaiset lehmipojat eli gauchot leikkaavat lihaa vartaasta.
”Brasilia on kuuluisa laadukkaista pihveistään ja lihakulttuuristaan. Laivoilla vierailevat lihanleikkaajat tulevat Brasiliasta. Meillä on suuri kunnia saada heidät laivojemme buffetravintoloihin. Näyttävä lihanleikkaus huipentaa illallisen”, sanoo ravintolapäällikkö Bodil Ståhl Viking Linelta.
Teemaviikkojen ohjelmanumerot esittelevät kauniin Brasilian eri osien kulttuuriperintöä musiikin ja tanssin avulla, upeita ja värikkäitä asuja unohtamatta. Laivoilla nähdään samban huippuammattilaisia ja kamppailulaji capoeiran esityksiä afrobrasilialaisen musiikin tahdissa.
Laivojen myymälöistä on saatavilla brasilialaisia tuotteita, kuten laaja valikoima laadukkaita viinejä, paikallisia oluita ja suklaita.
Viikot on suunniteltu perusteellisesti, jotta matkustajat saavat nauttia mahdollisimman aidosta brasilialaisesta ilmapiiristä.
”Teemaviikkomme ovat oiva tapa tutustua eri maiden kulttuureihin ja tapoihin. Haluamme tarjota autenttisia elämyksiä, minkä vuoksi hyödynnämme jo suunnittelussa paikallisten asiantuntijoiden apua”, Viking Linen viihdepäällikkö Lotta Bergman kertoo.
Viking Line on tarjonnut uusia elämyksiä risteilijöiden iloksi teemaviikkojen muodossa jo 1980-luvulta lähtien. Vuosien varrella matkustajat ovat päässeet tutustumaan vaihteleviin teemoihin aina Las Vegasin uhkapeleistä Ranskan gourmet-elämyksiin.