Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Viking Linen kulinaarinen kevät huipentuu

Posted on 9.4.20152.1.2019 by Eero Havia

Huippukokki ja viiniguru loivat makumaailman Kupliville viikoille

Viking Linen kulinaarinen kevät huipentuu toukokuun Kuplivilla viikoilla. Tarjolla on huippukokki Michael Björklundin suunnittelema menu Essi Avellanin valitsemilla laatusamppanjoilla.

Lisäksi Avellan on valinnut teemaviikkojen kunniaksi Punaisten laivojen myymälöiden kevään valikoimiin hinta-laatusuhteeltaan upean kokoelman kuohujuomia.

Suomen ensimmäinen Master of Wine Essi Avellan ja sekä Suomessa että Ruotsissa vuoden kokiksi valittu, Strömsö-ohjelmastakin tuttu Michael Björklund tarjoavat Viking Linen matkustajille ainutlaatuisen ruoan ja juoman yhdistelmän.

”Harvoin pääsemme nauttimaan kahden tämän tason huippuammattilaisten yhteistyöstä. On suuri kunnia, että kaikilla matkustajillamme on mahdollisuus tutustua näiden kahden asiantuntijan työn jälkeen laivoillamme”, sanoo Viking Linen ravintolapäällikkö Bodil Ståhl.

Kuplivien viikkojen erikoismenu sisältää esimerkiksi vaahtoavaa äyriäiskeittoa halstratun kampasimpukan kera, porsaankääryleitä sienillä ja juustolla täytettynä sekä jäähdytettyä maitosuklaamoussea vadelmilla ja kinuskilla. Viineiksi voi valita Avellanin suunnitteleman kuohuviini- tai samppanjapaketin. Menu on tarjolla Punaisilla laivoilla 1.-31.5.2015.

Kuohuviinit ja samppanjat kasvattavat suosiotaan. Viking Linen myymälöissä kuohujuomien myynti on kasvanut kymmeniä prosentteja viime vuosina.

Kiinnostus erityisesti samppanjoita kohtaan on lisääntynyt huimasti. Esimerkiksi laivojen ravintoloissa samppanjan myynti kaksinkertaistui vuodesta 2012 vuoteen 2014.

Varustamon pitkäaikainen luottoasiantuntija Essi Avellan on jälleen löytänyt Punaisten laivojen kevään valikoimiin todellisia helmiä erityisesti hinta-laatusuhteeltaan. Myymälöistä löytyy valikoima tunnetuimpien talojen samppanjoita kuten Dom Pérignon, Krug, Taittinger ja Pol Roger sekä pienten huipputason viljelijöitten erikoisuuksia, muun muassa Pascal Doquet Vertus Premier Cru 2004. Laivoille saapuu myös teemaviikkojen kunniaksi maailman ennakkolanseerauksena uusi vuosikerta Veuve Clicquot La Grande Dame 2006.

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • ”Alkoholiveron kiristäminen kasvattaa alkoholin matkustajatuontia” 13.5.2025
  • Koli ja Pielisen Karjala ovat nyt ”Myyttinen Suomi” 12.5.2025
  • Taitaja2025-tapahtuma järjestettiin Turussa 5.−8.5.2025 – mukana matkailuala 11.5.2025
  • LYGG:n emoyhtiö FlyMaas Oy hakeutui konkurssiin 10.5.2025
  • Ehdokkaiden asettaminen 2025 Finnish Travel Galan palkintokategorioihin on alkanut 10.5.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus