Syksyn ja talven viiniteemana sisilialaiset Donnafugata -viinit
Viking Linen seitsemällä laivalla meneillään oleva syksy ja talvenselkä taitetaan puhtaiden pohjoismaisten makujen ja kulinarististen elämysten parissa. Pohjoismainen teemakausi alkaa 1. lokakuuta ja jatkuu aina helmikuun 2016 loppuun asti.
Alkuruokina on tarjolla vaikkapa miedolla lämmöllä kypsennyttyä lohta palsternakkapyreellä, sokerisuolattua siikaa ja siianmätiä tai oluella graavattua poronfileetä.
Pääruokina paistettua turskaa sinisimpukkakastikkeella, kevyesti savustettua norjalaista vuonolohta tai ”poronpotkaa au vin” vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Jälkiruoissa on myös hyvin harkittua valikoimaa.
Pohjoisen puhtaan ruoan tarjooma Vikingin seitsemällä aluksella syntyi sisäisen kilpailun tuloksena. Viking Gracella 6.5.järjestetyssä semifinaalissa valittiin 17 ruokalajia 21 kokin suunnittelemista 76 ehdotuksesta. Voittoisat kokit saivat palkinnoksi matkan Kööpenhaminaan huippuravintola Nomaan.
Pohjoista riista-, kala- juures- ja marjateemaa säestämään on valittu sisilialaisen Rallon perheyrityksen Donnafugata -viinit.
Lighea-valkoviini Zibibbo (Muscat) -rypäleistä, Angheli -punaviini Merlot ja Cabernet Sauvignon – rypeleistä tai Mille e una Notte (1000 ja yksi yötä) -punaviini ovat tutustumisen arvoisia joko laivalla tai mukaan ostettuna.
Pantellerian saaren, Sisiliasta lounaaseen, oma Zibibbo -rypäleistä tehty jälkiruokaviini Kabir on jopa hieman yllättävä: samalla makea ja varsin raikas!
Puhtaat maut -teeman Viking Line toteutti jo viime syksynä. Suuren suosion saaneena sille on nyt annettu vuodentakaista pitempi aika! (EH)