Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Blineillä herkutellaan nyt monissa Helsingin ravintoloissa – Lasipalatsin bliniresepti on pysynyt samana jo 20 vuotta.

Posted on 9.1.20209.1.2020 by Eero Havia

,

Voissa rapeaksi paistettu,  venäläistä alkuperää oleva blini raikkaalla smetanalla sekä kotimaisella mädillä on alkuvuoden talvinen herkku, heti kun joulupöydistä juuri on toivuttu. Ravintolakolmion helsinkiläisravintoloissa blinejä tarjoillaan 2.tammikuuta 2020 alkaen. Pisimmät blininpaistoperinteet löytyvät ravintola Lasipalatsista, jossa pienet valurautapannut ovat kuumenneet joka talvi 20 vuoden ajan. Lasipalatsissa blineillä herkutellaan  maaliskuun 28. päivään saakka.

Pannuja on kuumana peräti 60 kerralla. “Yhden vuorokauden aikana meillä menee lähes 100 litraa blinitaikinaa. Sitä paistaessa saattaa tulla lämmin”, naurahtaa ravintola Lasipalatsin keittiöpäällikkö Petri Simonen. “Blinitaikinan reseptiä ei meillä ole 20 vuoden aikana juuri muutettu. Tattarijauhoista, maidosta, hiivasta ja sokerista sekoitettua taikinapohjaa hapatetaan jopa kolme vuorokautta ennen muiden ainesosien lisäämistä”, Simonen sanoo. “Näin syntyy kuohkea taikina.”

Ravintola Lasipalatsin blinilistalta voi valita blinin suosikkilisukkeellaan tai tilata valmiin valikoiman. Suosituin annos on ‘Syö blinejä niin paljon kuin jaksat’ kuudella erilaisella täytteellä hintaan 30 euroa. “Muistan erään nuoren herran nautiskelleen 13 bliniä kerralla, mutta yleensä aterialla syödään kaksi tai kolme bliniä – sen verran tuhteja ne ovat”, keittiöpäällikkö jatkaa. “Bliniviikot on henkilökunnallemmekin kivaa aikaa. Tunnelma on tavallista rennompi ja iloinen puheensorina täyttää salin, kun blinejä nautiskellaan isoilla seurueilla.”

Lasipalatsin lisäksi blinejä on tarjolla Meripaviljongissa,Suomenlinnan Panimolla, Juttutuvassa,Graniittilinnassa, Weeruskassa ja Casa Maressa. Ravintola  Meripaviljongissakatetaan sunnuntaisin myös suosittu blinibrunssi.

Muikunmäti ykköslisuke

Mitä lisukkeita blineille? Niin keittiöpäällikkö Simosen kuin useimman vieraankin suosikkilisuke on muikunmäti. “Tänä talvena saamme huippulaadukasta muikunmätiä Saimaalta. Meillä tarjoiltavalla muikunmädillä on D.O. Saimaa -merkki, joka kertoo tuotteen maantieteellisen alkuperän ja on tae sekä laadusta että vastuullisesta tuotannosta.”

Kotimaisen mädin lisäksi ravintoloiden lisukelistalta löytyy niin Pielisen savumuikkuja, Myrttisen suolakurkkuja, suomalaista riimihärkää kuin kotimaista metsäsienisalaattia. Ravintola Graniittilinnan erikoisuus on Hauhialan hanhenrinta tattikreemillä. Ravintola Weeruskassa voi nautiskella jälkiruoaksi syrnikkejä eli rahkalettuja makein täyttein.

Alkaneelle kaudelle kehiteltiin ensi kertaa resepti myös vegaanisille blineille. Näiden blinien lisukkeina tarjoillaan muun muassa kaurajugurtista ja vegaanisesta majoneesista kehiteltyä smetanaa,punajuuri-omenatartaria ja pikkelöityjä kasviksia.

Kaikki Ravintolakolmion ravintoloissa tarjoiltavat blinit ovat laktoosittomia. Gluteenittomia blinejä saa pyynnöstä.

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat artikkelit

  • Taitaja2025-tapahtuma järjestettiin Turussa 5.−8.5.2025 – mukana matkailuala 11.5.2025
  • LYGG:n emoyhtiö FlyMaas Oy hakeutui konkurssiin 10.5.2025
  • Ehdokkaiden asettaminen 2025 Finnish Travel Galan palkintokategorioihin on alkanut 10.5.2025
  • Saariston Rengastie avautuu – kausi pidempi kuin koskaan 9.5.2025
  • Helsinkiin odotetaan vilkasta matkailukesää 8.5.2025

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2025 Matkaviikko Kustannus