Vegaaninen vaihtoehto perinteisten jouluherkkujen rinnalla keventää
Vaikka on vasta lokakuun alku, hotelli Hilton Kalastajatorppa Helsingin Munkkiniemessä promoaa jo perinteistä, jouluista Pyöreän Salin lounaspöytäänsä. Itse asiassa joululounaan suunnittelu käynnistyi jo ennen kesälomia, toukokuussa, sanoo Kalastajatorpan keittiöpäällikkö Reijo Junkkari. Kalastajatorpan joululounas on historiansa aikana 1970-luvulta alkaen paitsi monipuolistunut ja uudistunut, myös keventynyt.
Monipuolisessa kalapöydässä on silliä, silakkaa, muikkua, lohta ja siikaa monella tavalla. Alkuruokina tarjolla on mm. kinkkuja ja laatikoita, rosollia, karitsahyytelöä ja monia muita jouluisia herkkuja, joita täydentää carving stationin grillattu härkä ja ylikypsä karitsanniska. Buffetissa on pyyntituoretta kalaa ja paahtojuureksia.
Vegaaneille on Torpan Pyöreässä Salissa myös pitkä pöytä erilaisine salaatteineen, savustettuina munakoisoineen ja grillattuine tofuineen kera omenaisen hapankaalin. Pääruoaksi on paahdettua myskikurpitsaa ja linssiohrattoa. Vegaanipöydästä kannattaa kinkun ja makkaroiden vastapainoksi maistella niidenkin, jotka eivät itse noudata tiukkaa kasvisruokavaliota. Mm. savustettu munakoiso on mielenkiintoinen tuttavuus.
Jälkiruokapöydässä on tarjolla talvista hedelmäsalaattia, kakkuja ja joulutorttuja sekä jälkiruokapöydän jouluisena kruununa upeita luumuja punssikerman kera.
Kalastajatorpan joululounas Kalastajatorpan Pyöreän Salin joululounas on tarjolla arkisin 10.14.joulukuuta. klo 11.30 – 15.00 sekä 17.- 21. joulukuuta. klo 11.30- 17.00. Joululounaan hinta on arkisin 68 /henkilö. Joululounas tarjotaan myös lauantaina 15.joulukuuta klo 11.30-17.00, jolloin joulunherkuista voi nauttia yhdessä perheen tai ystävien kesken, vaikkapa ennen joulun matkoja. Piparkakkupajassa perheen pienimmät pääsevät pätemään ja viihtymään lounaan aikana. Joululounaan hinta lauantaina on 58 /aikuiset, lapset 4-12 v. 29 ja alle 4 v. maksutta.