Tallinnan matkojen markkinoijat hakevat nyt yhä uusia apelleja matkustaa Suomen lahden yli lyhyemmäksi tai pitemmäksi ajaksi. Eckerö Line ja sen m/s Finlandia tarjoavat makuja merellä laivan omassa buffet -ravintolassa, mutta kampanjoivat myös Tallinnan ja Viron kulinaarisia elämyksiä asiaa tuntevien tai peräti Tallinnassa asuvien suomalaisjulkkisten avustuksella.
Tallinnan yhä kasvavaan ja monipuolistuvaan ravintolatarjontaan voi tutustua tarkemmin varustamon nettisaitilla www.eckeroline.fi/tallinnan-ravintolat.
Tallinnan uusien ravintoloiden tarjoomuksissa kasvispainotteisuus, vihannekset ja juurekset, myös täysin vegaaninen ruoka ovat eräs selvä nouseva trendi. Kun eteläisen naapurimme yleinen hintataso keskimäärin on tulossa ja jo tullut lähemmäksi suomalaista ja yleiseurooppalaista, voi kulinaarisissa nautinnoissa ja varsinkin laadullisen sortimentin yläpäässä yhä olla myös merkittävääkin hintaetua virolaisten hyväksi.
M/s Finlandian oma buffet on mainio tapa hemmotella itseään 2 tuntia 15 minuuttia kestävä laivamatka – kunhan edes kohtuulisesti muistaa terveellisen lautasmallin suositukset ja määrät. Tarjonta noutopöydässä on sellaista, että houkutuksille heikko voi helposti sortua ylensyöntiin. Myös ruokajuomat, mukaanlukien hanaviinit ja oluet kuuluvat buffetin kohtuulliseen perushintaan.
Asiakkaiden aiheuttama ruokahävikki eli lautasille tähteeksi jätetty ruoka sapettaa upean buffetin laatijoita. ”Lautaselle ei tarvitse ahnehtia kaikkea kerralla, sillä pöydästä voi noutaa herkkuja useitakin kertoja.” Tämän perusjärkevän seikan viestittäminen maksaville asiakkaille on vain hieman kiusallista ravintolahenkilökunnalle, mutta asianhan pitäisi olla itsestäänselvyys vähänkin ajattelevalle ihmiselle. Meidän useimpien äitimme jo opettivat tämän asian lapsilleen!
Aluksen kahvilat ja baarit tarjoavat pienempää purtavaa ja juomia aamusta iltaan. M/s Finlandia tekee päivittäin kolme edestakaista Suomenlahden ylitystä lauantaita lukuun ottamatta, jolloin yli mennään vain kahdesti edestakaisin.
”Ruoassa panostamme luomuun, esimerkkeinä kahvi ja aamiaispuuro. Lihatuotteet ja -jalosteet ovat kotimaisia ja kalat MSC-/ASC-sertifioituja”, sanoo m/s Finlandian keittiöpäällikkö Kai Honkamäki. ”Tarjonta vaihtuu kuusi kertaa vuodessa, mutta yksittäisiä muutoksia voimme tehdä kausien ja vaikkapa juhlapyhien vuoksi kuten nyt pääsiäisenä lämpimien ruokien porsaanliha vaihtuu lampaaksi.”
Kahvin ja mausteiden osalla m/s Finlandian hovihankkijaksi on valikoitunut Meira, jonka tuotantolaitokset ovat Helsingin Vallilassa. Suomalaiselle elinkeinoelämälle niin tyypilliseen nykytapaan tämänkin perinteisen yrityksen omistus on ulkomailla, Italiassa. Segafredo-kahvistaan tunnettu Massimo Zanetti Beverage Group käyttää omistajan valtaa Meirassa.
Tammikuisella telakoinnilla m/s Finlandiaa jälleen uudistettiin. Laivaan rakennettiin mm. toinen maihinnoususilta. Vuosi 2018 oliEckerö Linelle tuloksekas: matkustajamäärä kohosi n. 1,8 miljoonaan, kasvua n.350 000 matkustajaa eli +24 prosenttia, paljolti kolmannen päivävuoron ansiosta. Liikevaihtoa syntyi 100 Meur verran. Kasvua kertyi nyt eniten Viron markkinoilta.