Menu
MATKAVIIKKO
  • Etusivu
  • Mediatiedot
  • Tietoa meistä
MATKAVIIKKO

Mallaskosken panimo juhlii 100-vuotista historiaansa entisaikain reseptiin pohjautuvalla Juhlaoluella

Posted on 16.3.202117.3.2021 by Eero Havia
061727c1-3195-4865-9104-b549c6263e8b.jpg (2245×1587)
Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan Seinäjoella viettävä Mallaskosken panimo on valmistanut pitkää historiaansa kunnioittavan juhlaoluen. Pehmeän maltainen ja kullankeltainen Mallaskoski 100 Perinteinen Lager Juhlaolut on suunniteltu yhteistyössä Seinäjoelle panimon 1921 perustaneen Johan Walleniuksen pojanpojan Juhani Walleniuksen kanssa.

 Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager, 5,0 %, on väriltään kauniin kullankeltainen ja maultaan pehmeän maltainen. Lageroluen erikoisuus piilee sen upeassa tarinassa. Olut on suunniteltu yhteistyössä alkuperäisen Mallaskosken Tehtaiden viimeisen panimomestarin Juhani Walleniuksen kanssa. Juhani Walleniuksen edeltäjät Mallaskosken panimomestareina olivat saksalaisia, mm. Rudolf Kirchenbauer  sekä Konrad Dill.

”Meille oli tärkeää, että Juhlaoluessa nousee esille panimon pitkä historia. Vanhoja perinteitä ja raaka-aineita kunnioittavalla oluella liitämme konkreettisesti yhteen panimon menneisyyden ja nykyisyyden”, Mallaskosken panimon panimomestari Jyri Ojaluoma kertoo.
Oluen resepti pohjautuu 1950-luvun oluenvalmistukseen. Humalalajikkeet on valittu tuon ajan valmistustapaa noudattaen. Mallaspohjassa on käytetty pohjanmaalaista Pehkolan artesaanimallasta.

Juhani Wallenius on myös toiminut vuosien varrella nykyisen panimomestarin Jyri Ojaluoman mentorina. ”Juhani Walleniukselta saimme ensikäden tietoa, minkälaista lageroluen valmistus on ollut 1950-luvulla. Tätä arvokasta perinnetietoa olemme hyödyntäneet Juhlaoluen valmistuksessa”, Ojaluoma jatkaa.
Oluttölkin kylkeä koristaa Mallaskosken panimon juhlavuoden logo, jonka on luonut graafinen suunnittelija Aleksi Ahjopalo. Mallaskoski 100 Juhlaolut Perinteinen Lager on saatavilla K- ja S-ryhmien päivittäistavarakaupoista ja Alkosta huhtikuun alusta lähtien.
Juhlaoluesta saapuu kevään aikana Momentin Restaurants -ravintoloiden myyntiin suodattamaton erikoisversio. Mallaskoski 100 Juhlaolut Suodattamaton Perinteinen Lager on saatavissa ravintoloita koskevien koronarajoitusten lievennysten jälkeen.
Mallaskosken panimo on yksi vanhimmista yhä toiminnassa olevista suomalaisista käsityöläispanimoista – ei tosin aivan yhtäjaksoisesti. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta, kun panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomien valmistuksen Seinäjoen etenkin kevätaikaan mylvivän kosken rannalla. Mallaskosken synkänpuhuvat oluet valmistetaan edelleen samaisen hyisen kosken varrella samaa perinnehiivaa käyttäen ja samalla periksi antamattomalla elämän asenteella. Kuluva vuosi on Mallaskoskelle pelkkää juhlaa, jota vietetään sekä uusien tuotteiden että erilaisten tapahtumien merkeissä.

Uusimmat artikkelit

  • Ateneum avautuu ja pääsylippujen myynti siirtyy Lippu.fi:n kanaviin 19.4.2021
  • Malta avautuu kansainvälisille matkailijoille 1. kesäkuuta alkaen 16.4.2021
  • RMC ja tasmanialainen varustamo TT-Line allekirjoittivat kahden matkustaja-autolautan rakentamissopimuksen 16.4.2021
  • Suomen suurin burgeriterassi tuo hampurilaismestarit ja jalkapallon EM-kisat Rautatientorille 16.4.2021
  • Helsinki-Kajaani reitille valittu lentoyhtiö vaihtuu 16.4.2021

Tuoreimmat kommentit

  • Markus: Matkakaupan markkinoiden new deal koronan jälkeen – keiden käsiin elinkeino päätyy?
  • Markus: Verbaalivoimistelua koronan aikaan
  • Eero Havia: Lufthansa avasi Frankfurt-Helsinki -yhteyden
  • Mertsi Lindfors: Lufthansa avasi Frankfurt-Helsinki -yhteyden
  • carlos harri wager: Hotelli Crowne Plaza Helsinki – Hesperia uudistuu kevään 2020 aikana

Arkistot

Kategoriat

  • Kotimaan matkailu
  • Laivaliikenne
  • Lentoliikenne
  • Liikematkustus
  • Majoitus
  • Matkamessut
  • Muut aiheet
  • SMAL
  • Vapaa-ajan matkailu

Yhteistyössä:

FBTA
© 2020 Matkaviikko Kustannus